Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Enciklopedija matematičkih konstanti

Enciklopedija matematičkih konstanti

Popust cena: 1150 rsd

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

MAPLE 2018 matematika, vizuelizacija, modeliranje, simulacija

Popust cena: 1230 rsd

10. Noć muzeja i naše knjige Princ brojeva i Enciklopedija matematičkih konstanti

10. Noć muzeja

NOĆ MUZEJA.

Uz podršku Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP), koje ove godine prvi put učestvuje u Noći muzeja, na svakih pola sata u intervalu od 18 do 2 časa iza ponoći, autobusi će prevoziti posetioce Noći muzeja na relaciji Slavija - Senjak, navodi se u saopštenju.

Autobusi će kretati sa Slavije i voziti posetioce Noći muzeja do Narodne biblioteke, Muzeja Crvene zvezde, Konaka Kneza Miloša, Muzeja 25. maj, Arhiva Jugoslavije, Muzeja Afričke umetnosti pa sve do Kuće kralja Petra.

Kako bi se izbegli redovi, organizatori manifestacije preporučuju da se ulaznice kupuju u pretprodaji, koja traje još danas, i to po ceni od 400 RSD dok će karte na dan dešavanja koštati 450 RSD.

Info pult Noći muzeja, stacioniran preko puta Beoizloga u Knez Mihailovoj ulici, radiće danas od 11 do 20 sati a na dan manifestacije od podneva do ponoći. Na ovom mestu svi zainteresovani mogu besplatno uzeti bilten Noći muzeja. BETA.

МЕСЕЦ МАТЕМАТИКЕ у Ноћи музеја и наше књиге

Центар за промоцију науке и Математички институт САНУ по други пут покрећу националну научнопопуларну манифестацију „Мај месец математике“, која трајe од 29. априла до 29. маја 2013.

„Уздигни се изнад себе и схвати свет“, каже Архимед у трећем веку пре нове ере. На ободу хеленске цивилизације, у древној Сиракузи, један од највећих математичара свих времена покушава да управо уз помоћ математике разуме себе и учини свет бољим. Математичким инструментима Архимед ће бранити град од варвара свог доба, Римљана. На крају, он ће сопственим животом покушати да заштити саму математику и настрадати док римски војници буду газили његове кругове.

У центру „Маја месеца математике”, на изложби у Галерији Робне куће Београд, у Кнез Михаиловој улици, могу се видети, осетити и истражити бројни нови интерактивни експонати:Матеморфозе,Ротоедри, Колико је милион, Шта су конусни пресеци, Како мрави прелазе раскрсницу, Како је леопард добио пруге и многе друге.

Можете да купите и наша издања: "Енциклопедија математичких константи", 




и "Принц бројева":

Пошаљите нам фотографије са Ноћи музеја.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272