Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

10 gadžeta koji se napajaju solarnom energijom

Po rečima BBC-ja, “procenjeno je da solarna energija sadrži 386 milijardi, milijardi megavati. Dakle za 15 minuta Sunce isijava toliko energije koliko čovečanstvo troši u svim formama, u toku jedne godine”. Pa zašto ne bismo upotrebili ovaj bogati novi izvor energije da bismo napajali više objekata oko kuće? Proizvodi napajani sunčevom energijom su dostupni svuda i sigurno bi smanjili vaš mesečni račun za struju, omogućavajući vam da uradite vaš deo posla u očuvanju energije.

  

Pogledajte sledeću listu stavki koje će vam pomoći da smanjite račun za struju tako što ćete koristiti solarnu energiju za napajanje vaše opreme:

Električni solarni ranci su opremljeni sa lakim solarnim panelima koji su dostupni u zelenoj, narandžastoj, srebrnoj boji. Oni su perfektni za tehnofile koji ne mogu da se odvoje od svoje elektronike kada idu u zabavni park ili na put. Torba neće napajati laptop, ali će napuniti većinu malih gadžeta (iPod, digitalne kamere, mobilne telefone) sa jednim od 11 standardnih adaptera koji su uključeni. Za ovakvu torbu platićete oko 249 dolara.

Scottevest SeV Jakne imaju puno džepova gde možete držati svoje gadžete, ali da li ste znali da takođe može da ih napaja? Dolazi sa prslukom sa solarnim panelima koji se kači na jaknu za punjenje malih baterija koje mogu da napajaju male gadžete dok ste u pokretu. Kada je baterija potpuno napunjena Solar ScotteVest jaknu možete da skinete i da je spakujete.

Konačno, torba za fotoaparat za fotografe. Nova Solar Camera torba je dovoljno velika da možete da stavite u nju digitalni SLR fotoaparat, tri objektiva i ima razdelnike koje možete da podešavate da biste prilagodili veličinu prostora u unutrašnjost torbe. Torba takođe napaja druge gadžete uključujući mobilne telefone ili MP3 plejere kada ste u prirodi i uživate u njoj.

Evo nešto što ne treba da nosite ili obučete. Prenosivi punjač kao solarni panel koristi se za lako skladištenje i napaja bilo koji gadžet kroz standardni adapter upaljača u automobilu.

Ovaj Solarni punjač za iPod & mobilni telefon je tanak, lep i dostupan u mnogim bojama uključujući i crvenu i roza. Dovoljno je kompaktan da stane u bilo koju torbicu ili ranac u slučaju hitnih punjenja između dva putovanja. Takođe pogledajte i Brunton Solarni port.

Za opis ovog uređaja dovoljna je samo jedna reč: Fenomenalno! Mi još uvek ne možemo da imamo laptopove koji se napajaju solarnom energijom ali je Cherry CyMotion Master Solar M86-21950 tastatura definitivno prvi korak ka ultimativnom solarnom PC-ju.

iPod-ovi su možda najomiljeniji MP3 plejeri, ali oni koji traže nešto što ne zahteva baterije, trebali bi da provere ovaj solarni prenosivi radio. Ova bebica uvek ostaje napunjena sve dok je nosite sa sobom u šetnjama po sunčanom danu.

Idete na kampovanje?  LED Water Bottle lampa sa solarnim napajanjem ima solarne ćelije na poklopcu koje pune LED lampice ispod boce da bi vam obezbedile 10 do 18 sati svetla kada vam je najviše potrebno.

Solarni/ wind-up radio je najbolji uređaj da imate u slučaju velikih katastrofa koje bi oštetile električne linije.

Danas možete da nađete solarna dvorišna svetla u mnogim oblicima i formama. Za veoma pristupačnu cenu dostupno je sve od blagog osvetljenja do jakih reflektora. Kako je to lep način da uštedite novac i energiju oko kuće.

Postoji još mnogo dostupnih gadžeta koji se napajaju solarnom energijom, tako da sledeći put kada kupujete eko-prijateljski gadžete, potražite one koji će vam na duge staze uštedeti novac.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272