Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Kako da montirate FILM sa Adobe Premiere PRO CS

Popust cena: 960 rsd

4 Oskara za KRALJEV GOVOR

Kraljev govor

U oštroj konkurenciji, mada posle dodele "Zlatnih globusa" i uručenja "BAFTA nagrada" prilično očekivano, Kolin Firt kao kralj Džordž Šesti i maestralno dočarana šizofrena balerina u filmu Darena Aronofskog "Crni labud" od strane Natali Portman obezbedili su najviše glasova Američke filmske akademije.

Druga nominacija za Melisu Leo za ulogu u filmu "Borac" donela je američkoj glumici i prvu zlatnu statuetu za izuzetnu žensku epizodu. Kristijan Bejl nominovan za najbolju sporednu rolu u istom ostvarenju takođe je nagrađen Oskarom.

"Društvenu mrežu" zaobišle su glavne nagrade, ali u kategorijama montaže, scenarija adaptiranog prema litararnom predlošku i muzike nije bilo boljih od autora ovog ostvarenja.

Nolanov "Početak" odneo je pobede u četiri, ali sporednije kategorije za vizuelne efekte, kameru, zvuk i miks zvuka.

Ubedljivo najveće razočaranje doživela je ekipa filma "Čovek zvani hrabrost" jer od 10 kategorija, u koliko je bio nominovan, ni u jednoj nije proglašen za najbolji.

Oskar za originalni scenario dodeljen je Dejvidu Sajdleru (Kraljev govor), a nominovani su bili i Majk Li (Još jedna godina), Skot Silver, Pol Tamazi, Erik Džonson i Kit Dorington (Borac), Kristofer Nolan (Početak), Liza Čolodenko i Stjuart Blumberg (Deca su dobro).

"Alisa u zemlji čuda" Tima Bartona nagrađena je sa dva Oskara - za scenografiju i kostime.

Najbolji animirani dugometražni film je "Priča o igračkama tri-de", a još jedno priznanje Američke filmske akademije pripalo je autorima ostvarenja, za originalnu pesmu Rendija Njumena We belong together.

U kategoriji za najbolji film snimljen van engleskog govornog područja trijumfovao je ovogodišnji dobitnik Zlatnog globusa - dansko ostvarenje "U boljem svetu".

Filmski istoričar i konzervator Kevin Braunlou, režiser i producent Frensis Ford Kopola, režiser Žan-Lik Godar i glumac Eli Volak ovogodišnji su dobitnici počasnih Oskara koji su dodeljeni ranije.

U Kodak teatru u Los Anđelesu Oskari su dodeljeni 83. put. Kao i prošle godine u 24 kategorije. Voditelji programa bili su glumci En Hetvej i Džejms Franko a u ulozi prezentera našli su se raniji dobitnci i brojni režiseri te velika imena iz sveta filma.

Ono što je bilo primetno je sjajna scenografija i montaža koja je bila potpujno savremena ali istovremeno glamurozna za razliku od "skromne" prošlogodišnje. IZVOR.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272