Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Iz štampe je izašao REFOTO broj 110 za april 2014

Refoto 110

Pored uobičajenih uvodnih rubrika predstavljamo vam pobednike konkursa World Press Photo 2014. Najekskluzivniji deo časopisa svakako je portfolio Dejvida Linča, režisera i multimedijalnog umetnika.


Tema novog broja jeste autoportret, a priču počinjemo svojevrsnim istraživanjem Jelene Matić o Autoportretu u srpskoj fotografiji, temi koja je u velikoj meri neobrađena. Popularna istorija fotografije donosi istorijski razvoj i aspekt autoportreta na delima velikana svetske fotografije. Sledi prikaz onoga šta u ovoj oblasti imaju da pokažu mladi autori i za kraj tu su odabrane fotografije od preko 400 fotografija pristiglih u prvom krugu na istoimeni godišnji konkurs časopisa.


Praksa na delu svojevrsna je prezentacija naše fotografske radionice o ultrabrzoj i strobo fotografiji, a ilustrovana je fotografijama polaznika radionice. Na to se nastavlja priča o obradi fotografija u Photoshopu, nastalih na radionici.


Za one koji vole analogne tehnike Damir Tiljak spremio je priču o lit razvijanju, neobičnoj i malo korišćenoj tehnici.

Nasuprot analognim tehnologijama Emma Szabo predstavlja Google Earth virtualni prostor u kojem pojedinici tragaju za neobičnim prizorima naše planete.


Foto škola Vladimira Červenke nastavlja se tekstom o povezivanju primarne i sekundarne konstrukcije fotografske slike, a tu je i prikaz o prvoj ReFoto školi fotografije.


Rubrika Tehnika počinju “okršajem” jer je ovoga puta Boris Bjelica "u arenu" ubacio fotoaparate različitih konstrukcija ali sličnih mogućnosti: Nikon D610 (D-SLR) protiv Sony Alfa7 CSC (MILC).

Sledi i priča o evoluciji Nikona D4s, top modela ove firme koji donosi niz unapređenja. Za sve koji vole tzv. “prajm” objektive predstavljamo svetlosno jak Sigma 35 mm f/1,4.


U kolekcionarskom uglu našao se Photavit Standard IV, minijaturni “lajka” fotoaparat.

Zahvaljujemo se svima na strpljenju i pozivamo vas da nam prenesete svoje utiske o najnovijem broju vašeg i našeg časopisa.  


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272