"Pošta Srbije" prva na Balkanu uvela "SAP" ERP softver

Datum: 2008-05-29

Pregleda(30 dana/ukupno): 20 / 1898

Javno preduzeće "Pošta Srbije" je prva pošta na Balkanu i 29. na svetu, koja je primenila SAP ERP softver, jedan od najmodernijih poslovnih softvera na svetu, izjavili su danas predstavnici tog preduzeća. Aplikaciju SAP ERP u PTT Srbije implementirala je kompanija "S&T" Srbija.

Generalni direktor "Pošte" Goran ćirić izjavio je na konferenciji za novinare da je uvođenje novih softvera "odličan alat" da se podigne nivo poslovanja "Pošte", smanje troškovi, poboljša kvalitet usluga i efikasnost naplate potraživanja.

- Zahvaljujući prednostima SAP ERP softvera biće stvoreni uslovi za efikasnije i kvalitetnije donošenje odluka i poboljšanje tržišnih performansi preduzeća - istakao je ćirić.

Predstavnici "Pošte" ukazali su da je primena SAP ERP sistema koštala 820.000 EUR, a u tu cenu nije uključena kupovina licence, obuka, održavanje sistema i nabavka hardvera.

U "Pošti" su primenjeni SAP ERP moduli za upravljanje finansijama, nabavkom, zalihama, investicijama, kao i modul za planiranje i analizu poslovanja. SAP softver je u strukturi "Pošte" razgranat do nivoa šaltera, čime je omogućeno potpuno praćenje poslovanja.

Za rad u SAP ERP sistemu obučeni su projektni timovi "Pošte" posle čega su oni sproveli internu obuku 600 zaposlenih svih obrazovnih struktura, koja je trajala šest meseci.

Izvor: www.ekapija.com

Komentari:

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Oracle PL/SQL primeri

Oracle PL/SQL primeri
Cena: 0.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

Using PL/SQL for Oracle Database 12c, you can build solutions that deliver unprecedented performance and efficiency in any environment, including the cloud.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.1747 sec.]