Pretvorite mobilni u navigaciju i navigacija na tabletu sa Google Maps

Datum: 2012-04-27

Pregleda(30 dana/ukupno): 14 / 1192

Navigacioni uređaji na putu su dragoceni saveznik, ali nemaju ih svi u automobilu. Novi programi omogućavaju vam da mobilni telefon ili tablet pretvorite u GSP uređaj i tako uštedite nekoliko hiljada dinara i bezbedno vozite ili se šetate nepoznatim gradovima.

Google Maps na tabletu. Sa navigacijom.


Navigacija mobilnim telefonom

Postoji nekoliko programa koje možete da instalirate na prenosive uređaje. Njih uglavnom kupujete u prodavnicama aplikacija za operativni sistem koji imate na telefonu ili tabletu. 

Ranijih godina ti programi nisu bili u nivou klasičnih GPS uređaja, a i sami telefoni su bili slabiji. Sada su mobilni i tableti napredovali, pa je njihova upotreba kao GPS-a olakšana. Brži procesori i veći ekrani omogućili su mnogima da svoje programe za navigaciju na mobilnim uređajima razviju dovoljno da budu čak napredniji od klasičnih GPS navigatora.

Naravno, problem je u tome što neki od tih programa mogu da budu poprilično skupi. To dosta zavisi od platforme na kojoj radi mobilni telefon, kao i od toga koliku bazu podataka želite da stavi na svoj telefon.
 

Za programe koji su vezani za operativni sistem potrebno je pre puta da skinete željene mape sa interneta, posebno ako je reč o inostranstvu, kako ne bi bilo dodatnih troškova putem mobilne mreže.

Kada u telefonu imate ubačene mape željenih destinacija, telefon će koristiti samo GPS sensor, čija je upotreba besplatna, tako da nema troškova.

Jedina mana kod telefona je ta što su čipovi nekad sporiji, pa se desi se da odlutaju, odnosno izgube signal, ali to se dešava i kod klasičnih GPS navigacija. BLIC.

Google Maps na tabletu


Google Maps se za Android ipsoručuje sa navigacijom.

GOOGLE MAPS ZA ANDROID.

GOOGLE MAPS ZA ANDROID.


Komentari:

Budite prvi koji će ostaviti komentar

Molimo, sačekajte da kreiramo formular...

Evernote for Dummies

Evernote for Dummies
Cena: 0.00
10% popusta za kupovinu 2 i više knjiga.

The fun and easy guide to using Evernote for everything that's noteworthy

Voicemail, email, things to do, things to get, people you know, places you've been, places to be... Who can remember it all? You can, with Evernote. Evernote is a free suite of software and services that makes it easy to remember things big and small using your computer, phone, tablet, and the web. If you can see it or think of it, Evernote can help you remember it. Type a text note. Clip a web page. Snap a photo. Grab a screenshot. Evernote makes it easy to keep track of it all, and Evernote For Dummies makes Evernote even easier.

više o knjizi


[Queries: 22] [0.1056 sec.]