Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

RSS čitač vesti

Really Simple Syndication (RSS) čitač vesti je mali program za prijavljivanje na RSS vesti web sajtova i čitanje ažuriranih informacija u realnom vremenu iz blogova, novosti, Web novosti i tako dalje. RSS čitač vesti se takođe zove još i agregator.

Ako volite da dobijate trenutna Web ažuriranja sa omiljenih izvora na Internetu, RSS čitač će vam omogućiti da budete informisani brže nego da telefonirate ili otvarate email. Mnogi web sajtovi sada nude RSS vesti. Ovi web sajtovi imaju RSS dugme koje može da bude dizajnirano na nekoliko različitih načina. Kada korisnik instalira RSS čitač vesti, sve što treba da uradi je da klikne na RSS dugme da bi se prijavio za vesti sa datog Web sajta. RSS čitač vesti radi sve ostalo.

RSS čitači vesti variraju po lakoći upotrebe i funkcionalnosti. Neki čitači vesti inkorporiraju email, podcast funkcije pa čak i User Network (USENET) vesti. RSS čitač vesti isto tako može da importuje RSS vesti iz Outline Processing Markup Language (OPML) fajlova ili drugih RSS čitača vesti. Mada neki drugi uključuju i postavljanje tekstova na blogove i brzo slanje poruka (IM).

Iako postoji puno RSS čitača vesti, brz rast popularnosti RSS-a će verovatno nastaviti da rađa nove aplikacije i u budućnosti. U nekim slučajevima, RSS čitač vesti nije ništa više nego plugin pretraživača, koji dodaje funkcionalnost linije sa alatkama u pretraživaču bez kreiranja posebnog programa. Mobilni RSS čitači vesti rade sa mobilnim telefonima i PDA-ovima koji imaju pristup Internetu. Mnogi od ovih programa su besplatno dostupni na Internetu.

Ako tražite RSS čitač vesti za Windows operativni sistem neki od popularnih programa su FeedDemon, Omea Reader, Awasu Personal Edition, Google Reader, i SharpReader. Za one koji koriste Macintosh Shrook Mac RSS Newsreader, Pulp Fiction Mac, NetNewsWire Mac, i Google Reader Mac su među glavnim i najpopularnijim RSS čitačima vesti. Ako tražite mobilni RSS čitač vesti za vaš mobilni telefon ili PDA možete da razmotrite HeadLine Mobile RSS NewsReader ili FreeNews.

Uvek je dobro da pročitate savete korisnika koji obuhvataju najnovije aplikacije a zatim i sami isprobate nekoliko čitača vesti. Shareware programi obično imaju probni period od 30 dana a mnogi RSS čitači vesti su besplatni. U širokoj ponudi nema sumnje da ćete otkriti barem jedan sa dobrim organizacionim mogućnostima, lakoćom upotrebi, svim potrebnim funkcijama i prijatnim interfejsom.

Opciono, web sajtovi kao što je Bloglines omogućava registrovanim korisnicima da podese personalizovanu, ne javnu web stranicu koja će hostovati njihove RSS vesti. Umesto instaliranja RSS čitača vesti, korisnik treba samo da se uloguje na svoju Bloglines web stranicu da bi video ažurirane linkove i naslove prijavljenih vesti. Odatle, korisnik može da klikne na naslov da bi se prebacio na aktuelni web sajt i da pročita ceo ažurirani materijal. Korisnik takođe može da izabere da održava opcionu javnu blog stranicu sa ugrađenim RSS mogućnostima. Ako je tako, blog postaje deo baze podataka servera koji može da se pretražuje, što teoretski pomaže u njegovom promovisanju.

Bez obzira da li je web zasnovan ili programski zasnovan, RSS čitač vesti će vas informisati o stvarima koje su vam potrebne i koje želite da znate čim one postanu dostupne. RSS čitač vesti je takođe odlična alatka za korporativnu upotrebu u Internet okruženju, gde službenici mogu stalno da budu informisani o pitanjima koja su važna za njihov posao. Gde god je vreme novac, ovaj jednostavan program može da bude veoma vredan pomoćni alat.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272