Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Slobodan Tišma dobitnik NIN-ove nagrade za Bernardijevu sobu

Bernardijeva soba

- Nagrada me obradovala i iznenadila. Dve  godine sam radio na ovoj knjizi, dosta uložio u nju. Ona nije obimom tako velika, ali meni je posebna. Trud se izgleda isplatio... - rekao je Slobodan Tišma kada je saznao da je ovogodišnji NIN-ov laurelat.



Žiri u sastavu Vasa Pavković, koji predsedava žirijem, Ljiljana Šop, Mileta Aćimović Ivkov, Vladislava Gordić Petković i Mića Vujičić, na završnoj sednici održanoj danas odlučio je sa četiri glasa za i jednim glasom protiv da ovogodišnja NIN-ova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen u 2011. godini, dodeli Tišmi za "Bernardijevu sobu" u izdanju "KC Novog Sada".



"Bernardijeva soba" je prozno-poetski melanž, pripovest i refleksija o muzici i slikama, alhemijskim pretapanjima događaja, razmišljanja, boja i oblika, nameštaja, sobe, grada i okeana.

Reč je o prozno-poetskom melanžu, pripovesti i refleksijama, muzici i slikama, alhemijskim pretapanjima događaja, razmišljanja, boja i oblika, nameštaja, sobe, grada i okeana.

Slobodan Tišma je rođen 1946. u Staroj Pazovi. Studirao je književnost u Novom Sadu i Beogradu. U mladosti se bavio konceptualnom umetnošću i rok muzikom. Bio je frontmen „Lune“ i „La Strade“, kultnih bendova iz osamdesetih godina. Zanimljivo je da je Slobodan Tišma svoju prvu knjigu objavio teka kada je napunio 45 godina. Ovo je njegova prva NIN-ova nagrada. LINK.


Soba bernardije je izdata podstanarima


Naručite knjigu danas.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272