Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

SPRINTER i odgovori na pitanje PAMTITE LI PRVU REČENICU KNJIGE KOJU STE PROČITALI

vladan milicevic: .. prva recenica je ono sto me privuce, kao ljubav na prvi pogled, kao sto je legendarna prva u Ani Karenjini -Sve srecne porodice su srecne na isti nacin , a sve nesrecne su nesrecne na svoj nacin.. ili Kaporova Zoe koja pocinje -Kad sam je prvi put video sat mi je stao.. kako ih ne procitati i kroz zivot ne citirati. Ako pisac romana u prvoj recenici opise klin iznad vrata onda ce on do kraja knjige, ako nista bar nekog obesiti o taj klin, tako je govorio moj profesor srpskog u gimnaziji.

Snezana Djordjevic: Da li vas vise privuce naslov knjige ili ime autora?

Bašić Elvira:Da li izmedju nekoliko knjiga o kojima ništa niste čuli birate onu koja ima ljepše i kvalitetnije korice,onu koja je jeftinija ili ona čiji vas naslov zaintrigira?!

Gordana Radujkovic: Mislim da je prva rečenica važna isto koliko i zadnja ali ja ih ne mogu upamtiti... :)

Aleksandra: Predlog za pitanje: Kad zatvorite knjigu šta prvo pomislite?

LJiana Acimovic: Obično prvo pročitam poslednju rečenicu. Prva je važna za pisca, poslednja za citaoca.

Maja Karic: Koliko je ljudima u Srbiji lako..ili tesko da dodju do knjiga koje zele da procitaju?

Maja Karic: Pa ne pamtim i nije mi nesto bitna..Retko kad prva recenica govori mnogo o samoj prici koja je pred nama..Za razliku od poslednje..poslednja uvek ostavlja trajni pecat..Ali ni nju ne pamtim..Vise volim da zapamtim osecaj..

Makica: Pamtim samo pouku knjige, jer pouke knjiga me vode kroz zivot!

Davor Jovanović: Prva rečenice su najbitnije.One nam kazuju više od ostatka knjiga,ali ih ne pamtim...

Odgovori na Facebooku

Branko Višekruna Ne pamtim rečenice.Ja od reči u knjizi pravim koncetrat kojim ću se hraniti u daljem životu. Kao što nam treba materijalna hrana tako isto treba nam i duhovna.

Elvira Radoncic Basic Bitna mi je prva rečenica i često je zapamtim,jer je to ulaznica za svijet u koji nas pisac uvodi...I često se oduševim kad još poneki nadju originalan način da ti jednom rečenicom kažu šta te u knjizi otprilike očekuje...

Biljana Mitrovic Neki put da nekada ne, ali mislim da je vrlo cesto prva recenica romana, pripovetke, prikrivena sustina romana ili price. Cesto se vracam na pocetak da vidim da li sam pogresila sto nisam pazljivije procitala pocetak, i ne pokajem se..........

Mirjana Levakov Nikad!

Marina Stefanovic Citala knjige kojima nedostaje pocetak, neke strane, nekada kraj i nije mnogo bitno, ako me povuce nit price. Neke pocetne recenice ipak umeju da obeleze celo delo.



 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272