Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Toyota Auris hibrid dobio titulu Automobil budućnosti

Tojota Auris Hibrid

Hibrid Toyota Auris je „Automobil budućnosti“.

U ovoj novonastaloj kategoriji godišnjih nagrada ADAC „Žuti anđeo“ ('Gelben Engel'), Auris hibrid je pohvaljen zbog svoje odlične ekonomične potrošnje i rekordnih niskih emisija u kategoriji.

Po mišljenju žirija, Toyota Auris je najsavršenije hibridno vozilo današnjice kada govorimo o svakodnevnoj praktičnosti, izdatku, uticaju na životnu sredinu i bezbednosti. Ova procena se zasniva na novom metodu koji je razvio ADAC, najveći nemački automobilski klub, a garantuje objektivnu evaluaciju performansi za sva vozila koja se takmiče za ovu titulu.

Sledeći kriterijumi su uzeti u obzir: životna sredina (procenat zagađivanja, emisije CO2), koštanje (osnovna cena, izdaci za gorivo), praktičnost (broj sedišta, prostor za prtljag, maksimalno pređeno rastojanje, vreme potrebno za dopunjavanje gorivom ili energijom) i bezbednost (airbag, ESP). Samo vozilima na benzin, dizel ili alternativna goriva, opremljenim sistemom start-stop i koja ispunjavaju standard Euro 5 za benzin ili Euro 6 za dizel, bilo je dozvoljeno da učestvuju na takmičenju.

Toyota Auris, prvo potpuno hibridno vozilo u kompakt C-segmentu, savršeno ispunjava ove zahteve. Zahvaljujući hibridno-sinergetskom pogonu (Hybrid Synergy Drive), Auris hibrid postiže rekordno niske emisije CO2 od 89 g/km, gde nivo emisija čestica i NOx stoje značajno ispod nivoa kod dizel vozila. Osim toga, prosečna potrošnja goriva od 3,8 litara/100 km nenadmašna je u klasi. Za razliku od električnih vozila koja rade isključivo na pogon električnog motora, Auris potpuni hibrid pruža nesmetanu vožnju na duže razdaljine vožnjom u hibrid modusu.

Auris hibrid je takođe vrlo pristupačan proizvod, sa cenama koje su u skladu sa cenama vozila na konvencionalni pogon sa uporedivim veličinama i osobinama. Posebno se ističe izvanredno opušten doživljaj u vožnji i mogućnost na potpuno električni i doslovno tihi pogon, bez emisija.

Auris hibrid obeležava prvi korak koji Toyota pravi ka proširenju Toyotine tehnologije Hybrid Synergy Drive na celokupni Toyota asortiman, koji kompanija teži da ostvari u Evropi do početka dvadesetih godina ovog veka. Toyota ima za cilj da uvede ne manje od 10 novih hibridnih modela širom sveta u narednih nekoliko godina.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272