Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Uporedni Blicov test 3 najnovija tablet računara

Tablet računari uveliko krče svoj put i pronalaze namenu u mnogim sferama života. Svaka nova generacija donosi poboljšanja: bolja slika, brži rad i više programa. Uradili smo uporedni test tri aktuelna modela tableta iz Motorole, Samsunga i Asusa koji se mogu naći na našem tržištu.


Motorola Xoom

Činjenica je da je Motorola predstavila i naslednika ovog tableta, ali pošto je ova kompanija na naše tržište stigla relativno kasno, trebalo bi pogledati njihov celokupni portfolio u kom je i ovaj tablet. Kada se pojavio prošle godine, mnogi su bili oduševljeni izgledom, ali i činjenicom da je ovo bio prvi tablet s operativnim sistemom Android 3.0. Ipak, sada kada su mnoge kompanije predstavile i jače i naprednije uređaje, Xoom je malo skrajnut.

Klikni za uvećanje (+)

Međutim, ovo je i dalje odličan tablet sa kvalitetnim performansama. Nema sumnje da je Xoom sa svojim dvojezgarnim procesorom i kvalitetnim ekranom i dalje konkurentan.

Zanimljiv je i koncept da se taster za zaključavanje i uključivanje nalazi sa zadnje strane, na šta se svakako treba navići. Imali smo dve zamerke: prva je težina jer definitivno posle dužeg korišćenja ruke počinju da bole i druga je činjenica da može da primi samo mikro SIM kartice, što u Srbiji mnogima predstavlja problem.

 

Samsung Galaxy Tab 2 7.0
Prvi Samsungov tablet od sedam inča je imao dosta bagova koji jesu vremenom ispravljani, ali pitanje je koliko uspešno. Sada je južnokorejski gigant predstavio drugu generaciju koja je u gotovo svakom segmentu bolja od prethodne. Broj uređaja koji rade na operativnom sistemu Android 4.0 se povećava skoro svake nedelje, a jedan od novih uređaja je upravo i ovaj Galaxy Tab 2.

Klikni za uvećanje (+)

Predstavljen je pre par nedelja na Samsungovom Euroforumu, a kod nas je stigao preko Telenora i donosi nekoliko poboljšanja u odnosu na prethodni model.

Prvo, tu je dvojezgarni procesor koji je značajno poboljšao brzinu izvršavanja zadataka, osim toga ekran rezolucije 600x1024 piksela ima lepše i jasnije boje. Za mnoge tablet kao uređaj ne bi trebalo da bude veći od deset inča (25 cm), ali kod Galaxy Taba 2 dobra strana je što se jako lako koristi sa dve ruke. Možda se najbolje poboljšanje tiče upravo baterije pošto uz novi procesor i operativni sistem može da radi dva sata duže.

 

Asus Transformer Prime
Kompanija Asus je za kratko vreme predstavila nekoliko noviteta, a poslednji u nizu je Padfone. Dok čekamo da ga testiramo, tu je Transformer Prime, druga

Klikni za uvećanje (+)

generacija tableta iz ove kompanije. Najbitnija stavka ovog uređaja jeste Nvidijin Tegra 3, procesor od 1.3 GHz sa četiri jezgra.

To se najbolje vidi kod igranja zahtevnijih igara ili gledanja HD snimaka koji sada lepše klize.

Poseduje IPS displej, koji je veoma sličan onom na Ajpedu 2, tako da su boje i konture veoma izražene čak i na direktnoj dnevnoj svetlosti. 

Međutim, ono što Transformer izdvaja od ostalih jeste doking tastatura, koja se lako kači na tablet i osim dodatne baterije, donosi mogućnost povezivanja standardnog USB-a i čitač kartica. Sam tablet koristi njenu bateriju za punjenje svoje, tako da se korišćenje višestruko produžava. Jedini problem, i to ozbiljan, jeste nedostatak 3G verzije ovog tableta.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272