Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Adtron je objavio Laptop SSD sa rekordnih 160GB

Oni sa dobrim pamćenjem se možda sećaju Simple Tech-ovog čvrstog hard diska od 128 GB koji se pojavio davne 2005. godine u martu. Pa konačno ga je neko pretekao.

Skoro dve godine kasnije na tronu SSD tržišta sedi kralj novih kapaciteta sa Adtron-ovim drajvom od 160 GB i 2.5 inča koji nudi ozbiljan potencijal za skladištenje korisnicima laptopa.

Nazvan Flashpak x25FB on dolazi i u IDE (I25FB) i u SATA (A25FB) varijantama. IDE varijanta ima brzinu od impresivnih 70 MBps čitanja i 60 MBps pisanja a SATA varijanta ne zaostaje mnogo sa brzinom od 65 MBps čitanja i 55 MBps čitanja. Dva modela takođe stižu sa EraSure Clear i Sanitize softverom.

Zašto bi laptop drajv od 2.5 inča dolazio sa takvim hardcore alatkama? Zato što njegova cena ukazuje da je namenjen korporativnom poslu i svi zainteresovani treba direktno da kontaktiraju Adtron. Cena se kreće negde između 13.000 i 16.000 dolara po jedinici! Ipak, ako mislite da je to zastrašujuće prisetite se Simple Tech-a... njegov Zeus SSD od 128 GB imao je cenu od 50.000 dolara (mada su bila dostupna sniženja za veće narudžbe!) tako da je evidentno da tehnologija napreduje.
Izgleda da će SSD korisnicima 32 GB ostati standard još nekoliko meseci.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272