Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Ako riba jede crve, šta jedu crvi? Muziku

Ako ste kao većina korisnika računara, verovatno imate oko 900 MP3 fajlova na računaru. Ako ste kao većina Download Squad čitaoca verovatno imate blizu 9.000 MP3 fajlova. Kako bilo da bilo, svi ti fajlovi bi mogu da nestanu za tren oka.

Novi crv koji se zove W32.Deletemusic prelazi sa računara na računar u potrazi sa sočnim MP3 fajlovima koje će pojesti (drugim rečima, izbrisati). To je uglavnom sve što ovaj crv radi. Neće vam ukrasti informacije o kreditnim karticama niti lične podatke. Neće poslati spem nikome sa vaše liste kontakata. Ali bi mogao da ukloni stotine pa čak i hiljade fajlova za koje ste platili da biste ih daunlodovali ili koje ste ripovali sa sopstvene CD kolekcije.

Nije jasno da li je crv napisan od strane nekog amaterskog hakera koji želi da vidi šta je u stanju da uradi ili se neko nada da će na taj način raširiti poruku protiv piraterije, brišući i legitimne muzičke fajlove.

Crv može da uđe u Windows mašine koje pokreću Windows 95, pa sve do Viste. Crv može da se ukloni ali dok otkrijete da vam je računar zaražen može biti prekasno za to. Možda ćete želeti da isključite automatsko pokretanje na PC-ju dok ne ažurirate vaše definicije virusa.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272