Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Node.js, MongoDB i Angular integrisane alatke za razvoj veb strana

Node.js, MongoDB i Angular integrisane alatke za razvoj veb strana

Popust cena: 2550 rsd

Android 9, Kotlin i Android Studio 3.2 u jednoj knjizi

Android 9, Kotlin i Android Studio 3.2 u jednoj knjizi

Popust cena: 2500 rsd

Amazon Web Services - Webscale computing

Webscale Computing - u novinarskom domu u Zagrebu, Perkovčeva 2, 7. aprila 2008. godine u 17:00.
Predavanje Mike Culvera iz jedne od najvećih Web kompanija - Amazona.

Što je moguće u svetu nakon Weba 2.0?

Inovacije se nastavljaju zapanjujućom brzinom, a ovo predavanje će prikazati neke od provokativnih smerova u kojima se kreću Web servisi. Prikazan će biti pregled Amazonovih Web servisa, uključujući viziju što znači skup Web servisa poput spremanja podataka “u oblaku”, virtualne servere prema potrebi, te bazu podataka kao Web servis. Prije svega biti će to prilika da se povede razgovor o inovacijama i preduzetničkim alatima novog doba.

Amazon je proveo deset godina razvijajući vrhunsku tehnologiju i platformu koja pogoni Amazonove Web servise i svakodnevno ih isporučuje milionima korisnika. Većina ljudi na pominjanje reči “Amazon” pomišljaju na Web-knjižaru — no developerima je uzbudljivo kad otkriju da postoji čitava jedna odvojena grana kompanije, poznata kao Amazon Web Services ili AWS.

Korišćenjem AWS-a moguće je stvoriti aplikacije koje koriste istu stabilnu, skalabilnu i pouzdanu tehnologiju koja pokreće Amazonovu maloprodaju. AWS je do sad pokrenuo deset servisa s otvorenim API-jem, rezultujući u preko 330.000 developera koji su se registrovali na Amazonovom sajtu kako bi stvarali aplikacije na temelju tih servisa.

Mike Culver je Amazonov stručnjak za AWS platformu. S preko petnaest godina iskustva u vođenju tehnoloških sektora u kompanijama kao što je npr. Microsoft te desetogodišnjem iskustvu u vođenju IT organizacije, Culver se 2006. godine priključuje Developer Relations grupi Amazon Web Services u Amazonu. Dužnost mu je i želja pomoći programerima te web preduzetnicima iskoristiti novi talas tehnologija koje menjaju način na koji razmišljamo o aplikacijama i o IT poslovanju.

URL

Amazon Web Services - http://www.amazonaws.com/

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272