Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Apple i Mercedes planiraju revolucionarni navigacioni sistem

Nedavno je jedna glasina privukla pažnju masovnih medija zato što se u njoj tvrdi da je Apple potpisao sporazum sa  Mercedes-Benz-om da kreiraju potpuno novi navigacioni sistem za sve modele automobila uključujući i one koji će se pojaviti 2009. godine. Nemački časopis Focus je izjavio da će proizvod biti ekskluzivno namenjen Mercedesu, dok će drugim proizvođačima automobila biti dostupan za implementaciju oko šest meseci nakon inicijalnog datuma izdavanja. LeftLaneNews je otišao još dalje i dodao da će 2008. godina biti prva godina u kojoj će Mercedesovi automobili biti opremljeni sa Apple tehnologijom, mada Mecedes već testira različita rešenja.



Špekulacije se takođe pojavljuju u vezi najnovijih Apple proizvoda kao što je iPhone i iPod-ovi, zato što oni sadrže revolucionarne funkcije koje će migrirati na automobilske sisteme.

Krenimo sa iPhone-om – Google Maps interoperabilnost koja će omogućiti vozačima da biraju određenu lokaciju sa lakoćom. Pored toga, touchscreen funkcionalnost će doneti još funkcionalnosti proizvodu. Međutim, nije najjasnije da li će rešenje biti zasnovano na istoj Google Maps tehnologiji koja je upotrebljena u čuvenom iPhone-u, zato što ručni uređaj ne sadrži GPS funkcije koje podržavaju automobilski navigacioni sistem.

Ovo nije prvi put da Apple i Mercedes ulaze u partnerstvo radi uvođenja inovativnih automobilskih tehnologija. 2005. godine nekoliko automobila je dobilo iPod podršku:  Mercedes-Benz B-Class, A-Class, C-Class, E-Class, M-Class, CLK-Class, CLS-Class i SLK-Class, je pratilo Smart modele i uvelo iPod funkcije koje su poboljšale doživljaj vožnje. U to vreme, tehnologija je bila dostupna u odvojenim, samostalnim paketima, za razliku od rešenja koje sada dolazi koje će po standardnom podešavanju biti uključeno u Mercedes automobile, i čija se cena procenjuje na 183 eura. Podržani iPod-ovi su uključeni u treću generaciju modela. Trenutno nema zvaničnih izjava niti procena cena budućih Mercedes automobila.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272