Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Apple pokreće iTunes Plus i izdaje iTunes 7.2

Niko nije očekivao partnerstvo između Apple-a i EMI-ja koje će svetu ponuditi besplatnu DRM muziku. Samo nekoliko dana nakon što je prošao obećani datum izdavanja, sadržaj je konačno stigao zajedno sa iTunes ažuriranjem.

Apple je ažurirao iTunes na verziju 7.2 i za Mac i za Windows. Ovo najnovije ažuriranje ne dolazi sa impresivnom listom promena već je više ažuriran servis za iTunes Store. Najnovija verzija omogućava prikaz i naručivanje nove iTunes Plus muzike. Kao što možda već pretpostavljate, iTunes Plus muzika je visokokvalitetno 256 kbps AAC kodirana u audio kvalitet koji se bukvalno ne može razlikovati od originalnih snimaka. Ova muzika će se prodavati za 1.29 dolara po pesmi. iTunes Plus se pokreće sa EMI-jevim digitalnim katalogom dostupnih samostalnih snimaka, uključujući singlove i albume od Coldplay, The Rolling Stones, Norah Jones, Frank Sinatra, Joss Stone, Pink Floyd, John Coltrane i više od desetine Paul McCartney-jevih klasičnih albuma.

"Naši potrošači su veoma uzbuđeni slobodom i neverovatnim kvalitetom zvuka iTunes Plus-a" rekao je Steve Jobs, Apple-ov CEO. "Mi očekujemo da će više od polovine pesama na iTunesu biti ponuđeno u iTunes Plus verzijama do kraja ove godine".

Naravno, uvođenjem nečeg novog ne znači da se starog treba osloboditi. iTunes će nastaviti da nudi ceo svoj katalog, koji trenutno broji preko pet miliona pesama u slabijem kvalitetu – 128 kbps AAC kodirane sa DRM-om – za istu cenu od 99 centi po pesmi, zajedno sa kvalitetnijim iTunes Plus verzijama kada budu dostupne. Pored toga, iTunes potrošači sada mogu lako da nadgrade svoje biblioteke prethodno naručenih EMI sadržaja na iTunes Plus trake za samo 30 centi po pesmi i 3 dolara za većinu albuma.

"Ovo je velika prekretnica za digitalnu muziku", rekao je Eric Nicoli, CEO EMI Group-a. "Potrošači će voleti da slušaju kvalitetniju iTunes Plus muziku od njihovih omiljenih EMI izvođača bez ograničenja upotrebe".

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272