Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Asus Lamborghini VX2 u najavi

Kompanija ASUS je nedavno objavila temeljno prestrojavanje među notebook računarima iz serije ASUS-Lamborghini, uz uvođenje novih VX2 modela. Ovi novi, “supernotebook” računari ne samo da će spoljnim izgledom podsećati na egzotične italijanske automobile, već će težiti da im budu potpuno ekvivalentni, barem kada su performanse u pitanju. Zasnovani na najnovijoj Intel Centrino Duo Mobile tehnologiji i specijalno dizajnirani za potrebe Microsoft-ovog operativnog sistema Windows Vista, ovi uređaji poslednje generacije ponudiće čitav spektar novih mogućnosti na planu bezbednosti, performansi, pouzdanog rada i upravljivosti, skrojenih po meri ekstremno mobilnog računarstva i “upravljanja dodirom”.

Inovativna upotreba materijala i brojni detalji, čine da ovaj notebook računar, po svom izgledu, osećaju pod prstima i radnim performansama, zaista podseća na egzotični superautomobil. kopirajući prepoznatljivu Lamborghini kombinaciju žuto-crne boje, kućišta ovih računara izrađena su od legure aluminijuma i magnezujuma (žuto) te ugljeničnih vlakana (crno). Jedinstvena matirano crna površina poklopca LCD displeja takođe podseća na italijanski model luksuznog automobila, i ujedno doprinosi sveukupnom osećaju čvrstine i robusnosti ovog uređaja. U sistem unutrašnjeg osvetljenja integrisana je web kamera od 1.3 megapiksela.

Od ostalih karakteristika, pomenućemo LCD displej izrađen od “anti-glare” materijala (koji sprečavaju blještavilo), te metaliziranu tastaturu i kožom presvučen prostor za oslanjanje dlanova, koji je oivičen žutim vezom, baš kao što je to slučaj sa enterijerom italijanskog automobila. Dizajneri su odlučili da po jedan zvučnik postave sa obe strane tastature, kako bi obezbedili kvalitetan audio doživljaj, bez nepotrebnog ometanja u radu. Poklopac ventilatora za hlađenje smešten je na zadnjoj strani, a pri njegovom dizajniranju je usvojen ingeniozan koncept “okvira točka” (wheel rim).

“Rođenje ove nove edicije ASUS-Lamborghini notebook računara je, bez sumnje, rezultat ogromnih napora, kao dizajnera tako i stručnjaka za kompjutersku tehnologiju,” rekao je Stephan Winkelmann, predsednik i izvršni direktor kompanije Lamborghini. “Veoma nam je drago što možemo da kažemo kako VX2 predstavlja zaista savršeno otelotvorenje duha i tela Lamborghini-ja – ovoga puta u svetu prenosivih računara.”

Na žalost, još uvek nema ni najmanjih naznaka o tome kada bi VX2 trebalo da uđe u maloprodajnu mrežu, niti o tome koliko će ovaj vrhunski uređaj koštati.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272