Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

ATI X2600 i X2400 su spremni za lansiranje

Pošto sam ja obožavaoc ATI-a, jedva čekam da vidim kako se stvarno ponašaju X2900 XT kartice u današnjem zahtevnom grafičkom okruženju. AMD i ATI možda najbolje znaju zašto su odložili dolazak DX10 kartica, ali ja sam u jednom trenutku bio skoro spreman da se pridružim "mračnim silama" NVIDIA-e, zbog svih tih iritirajućih  marketinških strategija i tehničkih problema koji dolaze iz ATI-a. Kada sam dobro razmislio ipak sam zaključio da vredi sačekati X2900XT. Ali ATI ne lansira samo high-end kartice u sledećim nedeljama. Oni takođe planiraju da obezbede vredna i moderna rešenja koja, po mom mišljenju, mogu da privuku novi deo tržišta u AMD/ATI.

Ja baš i ne razumem zašto je AMD/ATI želeo da istovremeno izda celu liniju DirectX 10 koja se sastoji od HD X2900, HD X2600 i HD X2400 serija. Pretpostavljam da znate jednu ili dve stvari o karakteristikama X2900XT i testiranjima koja su se desila u protekle dve nedelje. Sada nam dozvolite da otkrijemo još više podataka o modernim i vrednim HD X2600 i HD X2400 serijama.

Pogledajmo prvo, moderno rešenje, predstavljeno sa HD 2600 modelom. Ona je zasnovana na RV630 jezgru, integriše 120 procesnih jedinica toka sa tri SIMD-a i dve teksturne jedinice. Kao i uvek, ATI će reklamirati dve verzije za moderne kartice: Pro i XT model sa različitim brzinama kloka i različitim memorijskim zahtevima. Možda će postojati i jednostavna X2600 verzija, ali će ona možda biti izdata nakon nekoliko meseci. AMD/ATI kaže da su im njihovi partneri u proizvodnji omogućili da se pojave sa serijama varijacija za ovaj model. Razlike za HD X2600 karticu mogu da uključuju GDDR4, GDDR3 i GDDR2 memorijske module u konfiguracijama od 512 MB ili 256 MB i potpune ili parcijalne mogućnosti ulaza/izlaza.

Što se tiče jeftinijih varijanti tu je HD X2400 i njegovih 40 procesnih jedinica toka, sa samo dva SIMD-a i jednom teksturnom jedinicom. ATI spominje četiri verzije za modele sa RV610 jezgrom, uključujući Pro i LE modele sa različitim konfiguracijama. Specifikacije govore o orijentaciji na kupce sa plićim džepom što se može videti i po količini ugrađene memorije: samo 256 MB ili 128 MB GDDR 3/2. Međutim, ove kartice mogu da uključuju široku selekciju mogućnosti ulaza/izlaza među kojima su i VGA, dual-link DVI, HDMI i DMS-59.

Još uvek nema reči o ceni će se cene ovih modele bez sumnjee poklopiti sa NVIDIA-inim novijim izdanjima GF 8600/8500.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272