Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

AutoCAD 2011 do kraja

AutoCAD 2011 do kraja

Popust cena: 1930 rsd

Autodesk VIZ 2005

Autodesk VIZ 2005

Popust cena: 800 rsd

Autodesk dodaje simuliranje efekata modela na naše okruženje

Autodesk je predstavio u aprilu dodatak koji omogućuje dizajnerima da pomoću Inventor-a, programa za kreiranje prototipova, izračunaju emitovanje štetnih gasova velikog broja proizvoda.

Autodesk Inventor-ov Sustainable Materials Assistant može da proceni toksičnost proizvoda, njegovo emitovanje ugljen-dioksida, kao i mogućnost njegovog recikliranja.

Sustainable Materials Assistant, dostupan za pregled preko Autodesk Labs-a, takođe sadrži o podatke o toksičnosti i mogućnosti recikliranja upotrebljenih materijala i kako će finalni rezultat biti usklađen sa regionalnim zakonima.

Korisnici treba da unesu podatke u polja koja se odnose na toskične sastojke, zakone i slično. Autodesk Inventor 2009 će nakon toga da izračuna ukupni ekološki uticaj koji će dizajner ili inženjer moći da koriguju.

Adobe se hvali kako Photoshop pomaže da što pre stigne era digitalnih fotografija što će automatski smanjiti seču šuma i proizvodnju otrovnih materija. Isto tako, Autodesk se hvali da njegov softver omogućuje da dizajneri troše manje materijala na fizičke prototipove. Zahvaljujući ovim indirektnim ekološkim doprinosima softvera, očekujte da će u budućnosti sve veći broj aplikacija diretktno inkorporirati ovakve podatke u svoje interfejse.

Besplatni Google Earth i Sketchup programi, koji su lakši za potrošače da se igraju sa njima, su u aprilu dobili alate za dizajniranje zelenih zgrada. Korisnici mogu da aplouduju i pretražuju modele na 3D Warehouse sajtu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272