Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ažurirana verzija Google Earth-a dostupna za preuzimanje

Google Earth je jedna od najmaštovitijih aplikacija koju možete preuzeti sa web sajta ovog pretraživačkog giganta i koja vam omogućava da na svom računaru direktno pregledate mape i druge sličice iz svih krajeva sveta, uz uslov da posedujete makar kakvu vezu sa Internetom. Kompanija je već nekoliko puta do sada unosila određena poboljšanja u ovu aplikaciju, obogaćujući je novim funkcijama, među kojima jedna od najnovijih omogućava interoperabilnost (zajednički rad) sa programom Google SketchUp, pomoću kojeg možete kreirati sopstvene trodimenzionalne modele gradova, zgrada i ulica, koje potom mogu biti ubačene u Google Earth.

Ovaj pretraživački kolos takođe poseduje još jednu sličnu aplikaciju, pod nazivom Google Maps, pomoću koje možete pregledati mape i satelitske slike čitavog sveta, koristeći prikladan web interfejs kojem možete pristupiti preko oficijelnog web sajta posvećenog ovom servisu. Izgleda da je popularnost pomenuta dva servisa toliko velika, da su čak i teroristi počeli da ih koriste radi planiranja i organizovanja napada na britanske trupe locirane u Basri. Doduše, odmah nakon što su visoki zvaničnici britanske vojske ukazali na ovaj vid zloupotrebe, u Google-u su odlučili da detaljne fotografije “škakljivih” lokacija zamene starijim slikama, zabeleženim pre razmeštanja britanskih vojnika na ovo nestabilno područje.

Pre neki dan, kompanija Google je u jednom blog postu objavila da sada na raspolaganju imamo mogućnost da uživamo u još većem broju fotografija, koje se mogu preuzeti direktno sa njihovog web sajta i na kojima su prikazani fascinantni prizori izlazaka Snca, snimljeni u najrazličitijim delovima sveta.

“Sada je tu jedan potpuno novi sloj Google Earth-a, koji izlazak Sunca donosi pravo na ekran vašeg kompjutera, a ljubitelji Google Earth-a mogu pomoću ovog programa gledati i zanimljive video vinjete, preuzete direktno iz serije "Sunrise Earth" koja se prikazuje na Discovery-ju.

Radi pregleda ovih video sadržaja, dovoljno je da pokrenete program Google Earth i sa menija Discovery Networks odaberete sloj pod nazivom Sunrise Earth. Pratite linkove u pop-up prozoru, koji će vam omogućiti da uživate u slikama i zvucima jednog od najlepših prirodnih fenomena. Gledajte kako zora sviće iznad Stonehenge-a, piramida Maja i budističkih hramova, onako kako to čini hiljadama godina. Posmatrajte kako se Katmai medvedi bude iz sedmomesečnog zimskog sna, da bi pozdravili rađanje novog dana. Svojim očima možete videti kako sunčevi zraci donose dah života stanovnicima prirodnih habitata širom naše planete, od divljih šuma Kostarike i obala Nove Engleske, pa sve do valovitih krajolika Turske i glečera na Aljasci,” piše Clint Stinchcomb u pomenutom blogu objavljenom na zvaničnoj web stranici Google Earth servisa.

Program Google Earth je takođe detaljno testiran od strane stručnjaka u firmi Softpedia, a možete ga besplatno preuzeti sa ovog linka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272