Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

BBC digitalizuje produkciju

BBC će sledećeg meseca početi da digitalizuje proces produkcije, nakon postizanja dogovora sa Apple i Avid koji će obezbediti desktop softver za editovanje.

Tokom sledećih 12 meseci će na 500 PC-a u kompaniji biti instalirani Apple Final Cut Pro i Avid Express Pro softveri za editovanje, kao deo plana da se do 2010. godine digitalizuje čitav produkcioni proces za televiziju, radio i Internet.

Projekat Creative Desktop će omogućiti brže deljenje informacija između osoblja i ubrzaće produkciju uklanjanjem traka koje se sada koriste.

Digitalizovanjem načina pravljenja, uređivanja, prenosa i arhiviranja programa, BBC očekuje da će troškove produkcije smanjiti za oko 10%.

U BBC-u kažu da je primarni razlog uvođenja digitalizacije kreativnost i sigurnost da će tvorci programa imati pristup odgovarajućim alatima.

Producenti će takođe moći da, dok snimaju na terenu, pristupe softveru preko prenosivih računara, što će im omogućiti bolji uvid u to kako finalna scena treba da izgleda i shodno tome izvrše potrebne izmene.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272