Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

CompTIA Security+: SY0-601 vodič za sertifikaciju

Popust cena: 2200 rsd

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Zaštita od zlonamernih programa (Malware analysis)

Popust cena: 2100 rsd

Best Buy gubi računar, žena ih tuži za 54 Miliona dolara

Da ste odneli vaš računar u servis da ga poprave i oni ga izgube, šta biste vi tražili za kompenzaciju? Ja bih u najmanju ruku tražio onoliko novaca koliko vredi laptop i nešto ekstra preko toga zbog neprijatnosti i vremena koje sam izgubio. Mislim da bi to bilo pošteno. Jedna žena, Raelyn Campbell, ima potpuno drugačije mišljenje o kompenzaciji. Ona traži ni manje ni više nego 54 miliona dolara odštete!

Campbell-ova je kupila laptop od Best Buy-a zajedno sa produženiom garancijom. Godinu dana kasnije, dugme za uključivanje laptopa se slomilo i ona je odlučila da iskoristi produženu garanciju pa je odnela laptop na popravku.

U servisu su joj rekli da će računar biti gotov za šest nedelja. Ali kada je došla po njega on još nije bio gotov. Na kraju se ispostavilo da je BestBuy izgubio njen laptop i za odštetu joj je ponudio kupon za kupovinu u njihovim prodavnicama u vrednosti od 900 dolara, iako je računar koštao 1100 dolara. Campbell-ova je pomislila na svoje lične podatke na mašini i rekla im da podaci koji se nalaze na njemu mogu da dovedu do krađe njenog identiteta. I ne samo to, ona je još rekla da je izgubila hiljade dolara u muzici i hiljade fotografija koje ne mogu da budu zamenjene.

Dok je Best Buy svakako trebao da joj ponudi više od 900 dolara za kompenzaciju, imajući u vidu da je laptop koštao 1100 dolara, potpuno je besmisleno da Campbell-ova traži putem tužbe od Best Buy-a čak 54 miliona dolara.

Njen glavni argument je vezan za lične podatke koji se nalaze na laptopu i opasnosti da joj neko ukrade identitet. Međutim, njena je obaveza kao potrošača bila da kreira rezervne kopije svojih ličnih podataka pre nego što je odnela laptop u servis. A što se tiče muzike i fotografija koje su nestale, moj argument je isti. Zašto nije napravila njihove kopije na nekom bezbednom mestu (drugom računaru, flash memoriji, DVD-u i tako dalje). Isto tako je mogla da izgubi podatke da joj je crko hard disk.

Naravno, ovo je samo moje lično mišljenje.

Šta vi mislite? Da li je u pravu što tuži Best Buy? Ako je u pravu, da li je cifra od 54 miliona dolara poštena, ili je ovoliki iznos preteran?

Ne bi bilo iznenađujuće da je sudija ismeje na sudu, pogotovo zato što joj Best Buy nudi 4,000 dolara da se ceo slučaj reši izvan suda.

Izvor: MSNBC

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272