Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Bezbedno prodajte svoj stari računar

Korišćeni računari imaju malu vrednost ili je uopšte nemaju. Ako čekate četiri ili pet godina ili duže, nove stvari su toliko bolje da nikada nećete moći da vratite vrednost originalne nabavke.

Koje su vam opcije?

Ako pokušate da prodate računar, tražite samo 50 do 100 dolara za njega; upotrebite veću cenu ako je noviji sistem, ali nemojte da očekujete da ćete profitirati. Prodajte sve što ide uz računar kada ga prodajete. Učinite sistem računara što je moguće kompletnijim. Takođe možete da ubacite i programe, iako to ne dodaje cenu računaru (Stari programi nemaju vrednost).

Za stari računar tražite ili gotovinu (pošto to neće biti previše) ili ček.

Dobra (i korisna) stvar koju možete da uradite sa starim računarima je da ih poklonite u dobrotvorne svrhe ili nekoj školi. Dajte im onoliko računara koliko možete, uključujući i štampač. Dajte im uputstva za programe i diskove.

Šta je sa hard drajvom i ličnim podacima?

Kada se oslobodite starog računara, nemojte da se oslobodite i svojih ličnih podataka! Najbezbednija stvar koju možete da uradite je da zadržite hard drajv. Ponudite polovan sistem bez hard drajva, ili, ako stvarno želite da ga prodate, kupite novi hard drajv za računar. To je najbezbedniji način da vaši podaci ne budu zloupotrebljeni. Kompanije koje ozbiljno shvataju bezbednost uklanjaju hard drajvove iz svojih starih računara i fizički ih uništavaju.

Ako fizičko uklanjanje hard drajva nije praktično, možete da upotrebite program koji u potpunosti briše disk. Jedan od ovih programa dolazi sa Norton Utilities (ili Norton SystemWorks). On se zove Wipe Disk. Upotrebite ga da biste zauvek izbrisali sve sa hard drajva PC-ja tako da nijedna lična informacija ne bude prodata sa računarom.

Drugi programi koji mogu da brišu podatke sa hard drajva su OnTrack-ov Data Eraser i Jetico-ov BCWipe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272