Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 0,6 i koš - 10 je veće od 13 - 3 pacova po glavi stanovinika

0,6 sekundi je doboljno za preokret

Partizan je do pobede došao "trojkom" Dušana Kecmana, koji je 0,6 sekundi pre kraja utakmice sa preko pola terena postigao koš. Pre toga "trojku" je pogodio igrač Cibone Bojan Bogdanović za vođstvo od 74:72. Kada su svi pomislili da je meč rešen, najiskusniji igrač srpskog šampiona je šutom o tablu pogodio koš i na neverovatan način doneo pobedu Partizanu. LINK.

10 veće od 13 u Aranđelovcu

Na izborima u Aranđelovcu je, prema preliminarnim rezlultatima Opštinske izborne komisije, najviše odborničkih mandata osvojila Srpska napredna stranka (SNS) - 13, a drugo mesto je zauzela Demokratska stranka (DS) sa 10.

Kako je 10 veće od 13?

Pa vlast će fotmirati oni koji su dobili 10 odborničkih mandata. LINK.

Nikada se ne zna ko sedi u stolici političara. LINK.

3: PROCENA stručnjaka je da na svakog stanovnika Beograda, dolaze po tri pacova! Veliki broj stanovnika i privredni rast objašnjavaju stalno prisustvo štetnih glodara - prenosioca više od 30 oboljenja među kojima su leptospiroza, salmoneloza, tularemija, lajmska bolest, bruceloza, trihineloza, mišiji tifus i botulizam. LINK.

Koliko ima "pacova" koji zlostavljaju žene po glavi stanovnika? LINK.

200: U jugoistočnom Banatu vetrovi duvaju više od 200 dana u godini i to intenzitetom koji bi zadovoljio sve potrebe da se upravo na tlu opština Vršac, Alibunar, Bela Crkva, Plandište i Kovin podignu prvi vetroparkovi u Srbiji, koji bi proizvodili ekološku električnu energiju bez zagađenja životne sredine. Ali, iako je čak šest stranih kompanija dobilo energetsku dozvolu za taj posao od pokrajinskog sekretarijata za energetiku, lokalne samouprave ne mogu da im daju građevinsku dozvolu, jer većina nema urađen plan detaljne regulacije niti obezbeđenu infrastrukturu. To je ono što mesecima koči višemilionska ulaganja u prve kilovate struje proizvedene snagom vetra. LINK.

Gde ima vetra ima i zelenog, i skulptura od terakote koje su ozelenele. LINK.

200740:  Broj tekućih računa sa kašnjenjem u otplati dužim od dva meseca povećan je tokom proteklog meseca za 24,6 odsto, sa 161.108 na 200.740, pokazali su podaci Udruženja banaka Srbije. LINK.

119: Sremska KamenicaTik uz Dunav, na obroncima Fruške gore, u 12 tipskih kuća trenutno živi 119 dece bez roditeljskog staranja, uglavnom srednjoškolaca. Najmlađi ima šest godina. Prolazimo tablu s natpisom „SOS Dečije selo“ i stogove sveže pokošene trave. Nekoliko mališana juriša na novim trotinetima. Pitamo gde je direktorka. Pokazuju nam prstom u jednu od kućica i nastavljaju jurnjavu. LINK.

Oni ne sanjaju na Pti ber jastuku. LINK.

120: Ko će smeti da otvori restoran na 120m Avalskog tornja. Restoran na 120. metru Avalskog tornja trebalo bi da bude otvoren do kraja maja, a zasad je neizvesno kada će hiljadu kvadrata poslovnog prostora u podnožju dobiti zakupca, kao ni kojim će sadržajima biti oplemenjen. LINK.

2756: Država se seti, ali se sete i vlasnici plovila. Kad se prošle godine država dosetila da uvede porez na upotrebu plovnih objekata, rezultat je bio sledeći – te sezone prijavljeno je 2.756 čamaca, što je 2.000, to jest četrdesetak odsto manje nego prethodne. LINK.

19: Broj koji je postao 0. Nema više Kopaonika među 19 mesnih zajednica u sastavu raščanske opštine. Tako je sredinom proteklog meseca odlučila ovdašnja opštinska skupština, ali se nije odrekla teritorije, prava na korišćenje zemljišta i, dabome, „zlatne koke“ što se budžeta tiče. Lokalna vlast je samo promenila ime ove „zajednice neposrednog odlučivanja građana“ pa se sada umesto Kopaonik, kako već i u „Službenom glasniku” piše, zove – Lisina. LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272