Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 10 a među njima i Milan Stankovic - 103 dinara evro

Jedan od 10 - Milan Stanković

Srpski predstavnik na 55. Eurosongu Milan Stanković, nastupiće osmi u finalu takmičenja 29. maja, odlučeno je žrebom u Oslu. U finalu 29. maja nastupiće predstavnici Bosne i Hercegovine, Moldavije, Rusije, Grčke, Portugala, Belorusije, Belgije, Albanije, Islanda i Srbije, 10 finalista koji će sutra biti izabrani u okviru druge polufinalne večeri i predstavnici zemalja direktnih finalista -Velike Britanije, Nemačke, Francuske, Španije i domaćina, Norveške. LINK.

103,1139: Dinar će i danas, sedmi dan za redom, ponovo biti na istorijskom minimumu prema evru, jer će oslabiti za 60 para ili 0,6 odsto, uprkos intervenciji Narodne banke Srbije (NBS), koja je prodala 20 miliona evra na deviznom tržištu, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 103,1139 dinara za jedan evro, objavila je centralna banka. Blic.

167: Nezaposlenost, siromaštvo, niske plate i korupcija najvažniji su društveni problemi u Srbiji, a prema mišljenju 67 odsto građana, Srbija se kreće u pogrešnom pravcu kada je u pitanju njihovo rešavanje. Na pitanje kome su dali mito, građani su na prvom mestu naveli lekare, a zatim policiju i službenike u državnoj administracji. Prosečna suma novca data kao mito bila je 169 evra.  LINK.

150: U policijskoj stanici Vračar juče je predstavljen nadzorni video-centar iz koga će se sa 120 kamera nadgledati šest osnovnih škola u toj opštini. Škole u kojima je obezbeđen 24-časovni video-nadzor su "Kralj Petar II Karađorđević", "Vladislav Ribnikar", "Sveti Sava", "Jovan Miodragović", "Siniša Nikolajević" i "Svetozar Marković" i svaka je, u zavisnosti od konfiguracije, pokrivena sa 12 do 18 kamera. LINK.

10: Deset ljudi zadobilo je povrede, neki i prelome kostiju, za vreme jakih turbulencija koje su zahvatile aviona na letu London - Los Anđeles, zbog čega je letelica preusmerena ka kanadskom gradu Montrealu. Predstavnica "Junajtid erlajnza" Sara Mesijer rekla je da je u utorak na letu 935 prijavljena žestoka turbulencija iznad Atlantskog okeana i da je avion sleteo u Montreal. LINK.

11: KNJIŽEVNIK, akademik Erih Koš preminuo je u utorak u 98. godini, saopštila je Srpska akademija nauka i umetnosti. Akademik Koš rođen je u Sarajevu 15. aprila 1913. Iza Koša je ostao veliki književni opus. Prvu od 10 zbirki pripovedaka, “U vatri” objavio je 1947. od kada je neprestano pisao. Autor je i 11 romana, više knjiga eseja i autobiografske proze. LINK.

7: Kruženje još 7 dana. VOZAČI će i narednih nedelju dana morati da se naoružaju strpljenjem ukoliko prolaze deonicom autoputa pored aerodroma. Obnova kolovoza na trećoj etapi autoputa, 500 metara od aerodroma u dužini od 1,5 kilometara prema Beogradu, počela je u utorak. Najveći problem šoferima je predstavljalo zatvaranje isključenja sa aerodroma i kruženje oko 10 kilometara do Dobanovačke petlje. U "Putevima Srbije" objašnjavaju da je saobraćaj na ovaj način regulisan na osnovu rešenja Ministarstva za infrastrukturu. LINK.

Kolekcije

40: Poslovna kartica i 40 primera, ako se još niste odlučili. LINK.

44: Zalazak sunca u 44 varijante. LINK. Naravno kao tapet na vašem kompjuteru.

6: Najromantičnija mesta na svetu. Koja su vaša romantična mesta? LINK.

Koji su vaši brojevi danas, 26. maja 2010. godine?
 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272