Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 115110 članaka na Vikipediji - 200 evra Šarićeva garnitura

115110 članaka na Vikipediji

Danas, 03. juna 2010. Pretražite 115.110 članaka na Vikipediji.

Na današnji dan, 03. juna 1924 - Preminuo je austrijski pisac Franc Kafka.

200: Nepokretna imovina, televizori, muzički uređaji, kućni bioskopi, bela tehnika i nameštaj Darka Šarića, koja je zaplenjena u vilama na Tatarskom brdu u Novom Sadu, biće prodata na licitaciji zakazanoj za 8. jun. Za garnituru 200 evra.

24: Na Klinici za očne bolesti „Dr Đorđe Nešić“ u Beogradu juče je svečano otvoren centar za dnevnu hirurgiju sa dve sale za operaciju katarakte. Ministar zdravlja Tomica Milosavljević naglasio je da će od septembra, kada sale zvanično počinju s radom, broj operacija na godišnjem nivou dostići pet hiljada. U novim salama dnevno će se vršiti 24 operacije. LINK.

40.000.000: (Beta) - Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je danas da je do sada sprovedena 51 preporuka Jedinice za sveobuhvatnu reformu (SRP) propisa, a koja će domaćoj privredi godišnje obezbediti uštedu od blizu 40 miliona evra. Tako će neko ostati bez prihoda od 40 miliona evra.

2: ostalo je samo 2 dana. Dođite 5.juna u 12h na Adu Ciganliju da zajedno obeležimo Svetski dan životne sredine. LINK

736: Kristina Riči, Lu Rid, Liv Tajler, Kortni Lav, Kjara, samo su neki od posetilaca velike retrospektive poznate srpske umetnice Marine Abramović u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku, čije je zatvaranje juče obeleženo velikom VIP žurkom. Na ovoj izložbi, Marina Abramović je izvela performans "Umetnica je prisutna", tokom kojeg je 736 sati u tišini sedela naspram posetilaca, prenosi "Telegraf". LINK.

10000: Bivši američki predsednik Džordž Buš Mlađi otvorio je nalog na društvenom sajtu Fejsbuk i za nekoliko sati je okupio više od 10.000 pristalica. LINK.

Predložite prijateljima i neprijateljima. LINK. Trenuttan broj je 61785, kada smo vest napisali u 11:42.

7: Holivudski glumac Kevin Kostner postao je sedmi put otac. Njegova supruga Kristin Baumgartner (36) rodila je u sredu devojčicu kojoj je par dao ime Grejs Ejveri. LINK.

1000: Šlep sa hiljadu tona hemijskog đubriva potonuo je u Dunav u noći između utorka i srede nakon što je udario u stub Pančevačkog mosta. Šlep je bio deo konvoja koji je gurao rumunski brod „Merkur 203“. Vodoprivredna inspekcija je obavila vanrednu kontrolu kvaliteta vode Dunava, a rezultati bi trebalo da budu poznati za nekoliko dana. LINK.

141: Prema podacima iz Operativnog centra MUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 141 saobraćajna nesreća, u kojima su četiri osobe izgubile život, a 40 ih je teže ili lakše povređeno, preneo je jutros Auto-moto savez Srbije. 

Jedno mišljenje: "Mislimo da se ništa ne menja na bolje jer je broj vozila na drumovima manji nego u istom periodu prošle godine. Prema tome je i normalno što je manji broj udesa, poginulih i povređenih."

4: Jedan Kanadjanin koji se izgubio u šumi, srušio je sekirom četiri stuba za prenos elektricne energije kako bi ga neko primetio i došao mu u pomoć.  On je isekao struju za snabdevanje 1.200 stanovnika kod jezera Volaston, na severu Saskačevana, u Kanadi.  LINK.

Kolekcije

10: Ako koristite Tiwtter, nije loše da znate i sajtove koji predstavljaju kolekcije. LINK.

10: Seksualna edukacija tinejdžera. LINK.

Edukacija i za one koji su zaboravili.

Koji je vaš broj danas, 03. juna 2010. godine?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272