Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 117 Bojana Jovanovski - 3 godine a uče engleski - 22 dinara poštanka marka

117. Bojana Jovanovski

Broj koji se smanjuje.

Fed kup reprezentacija Srbije boriće se dogodine u Svetskoj grupi II elitnog takmičenja, ali ljubitelji tenisa ne moraju da brinu za povratak jer smo proteklog vikenda u "Beogradskoj areni" dobili novu heroinu - Bojanu Jovanovski. Mlada beogradska teniserka, koja ima svega 18 godina, pobedom nad Magdalenom Ribarikovom pokazala je da se na nju u narednim godinama mora ozbiljno računati. Trenutno je 117. na WTA listi. LINK.

5: Pet knjiga. Tarik Ali, britanski pisac, novinar i levo orijentisani intelektualac pakistanskog porekla, gost je Beograda i Novog Sada. Posle „Sultana u Palermu”, „Priče o Saladinu”, „Kamene žene”, "U senci nara”, pred našim čitaocima je i novi roman Tarika Alija „Noć zlatne leptirice”.  LINK.

20: Fijat iz Kragujevca je preuzeo 20 radnika sa invaliditetom da rade u proizvodnji.

Delimo put, ako vozimo motor sa automobilima, ako vozimo auto sa motorima. LINK.

4.700.000.000: Ukupan broj korisnika mobilne telefonije je prešao cifru od 4,7 milijardi.

27: 27 izdavačkih kuća je dobilo licencu za objavljivanje udžbenika. Ostali, koji nisu dobili, mogu da to urade do 11. septembra.

3: Deca koja imaju 3 godine uče engleski u vrtiću "Sveta Petka" na Savskom vencu.

Deca se igraju, igraju, uče, prave grimase...LINK

800: Broj je veći. Književnik Lojze Vizer i njegova izdavačka kuća "Vizer Ferlag" objavili su više od 800 naslova iz Srbije i okruženja. "Literatura nigde u svetu ne može opstati bez mecena i pomoći nadležnog ministarstva, treba je stalno negovati kao najlepši vrt. Subvencija književnosti košta manje nego tenk, a znamo šta je u stanju da uradi oklopno oružje a šta književno delo." Tako je u Austriji, Nemačkoj, i naravno, u Srbiji. LINK.

22: Prigodna poštanska marka od 22 dinara nominalne vrednosti izdata je povodom 140 godina industrijalizacije u Srbiji.

900: Tačno je da svi mi navijamo da Porsche lansira serijsku verziju 918 Spydera, ali svaki proizvođač prilikom pripreme nekog modela za tržište, mora biti koliko-toliko uveren u isplativost projekta. Glavna zvezda poslednjeg Auto salona u Ženevi, kako su rekli ljudi iz Porschea, će ući u serijsku produkciju, ukoiko bude dovoljno interesenata. Po poslednjem izveštaju, Porsche je upisao gotovo 900 potencijalnih kupaca za 918 Spyder.... LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272