Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 1244 ostrva Hrvatske - 810 dinara od Beograda do Niša

810 dinara od Beograda do Niša

Upravni odbor “Puteva Srbije” odlučio je da putarine poskupe za 11 odsto za sve kategorije vozila uz obrazloženje da cenovnik nije korigovan od februara 2008. Naravno, nove cene primenjivaće se samo ukoliko ih odobri Vlada Srbije, a predlog “Puteva” već je prosleđen nadležnim ministarstvima na mišljenje. Ukoliko se Vlada saglasi sa poskupljenjem, vozači putničkih automobila umesto sadašnjih 730 plaćaće putarinu od Beograda do Niša 810 dinara. LINK.

1244: Ukoliko volite ostrva, 1244 ostrva Hrvatske vas zove.

30000: Turista iz Srbije u španskim letovalištima ove godine biće bar duplo više nego ranijih sezona, odnosno oko 30.000. Na Kosta Bravi, nedaleko od Barselone, treba očekivati pravu navalu naših građana. Uglavnom se koristi autobus kao prevozno sredstvo.

600: Prvi čas u 600 škola nije održan. Predstavnici Ministarstva prosvete, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije i zaposleni u Požarevačkoj gimnaziji danas pre podne pokušaće da u Požarevcu razreše spor oko izbora direktora, zbog čega je od 6. maja u toj školi obustavljena nastava. U znak solidarnosti, u osnovnim i srednjim školama danas se u obe smene ne održava prvi čas. LINK.

1: NE POKREĆITE DA BISTE VIDELI SVOGA ĐAVOLA. Video pod nazivom ''this is without doubt the sexiest video ever! :P :P :P'' kruži Fejsbukom, a radi se o materijalu koji traži najnoviju zakrpu za video program, koja je paravan za kompijuterski virus! Stručnjaci upozoravaju da će se broj oštećenih osoba povećati nakon što virus ''mutira'', tj. promeni naziv spornog videa. LINK.

13: Čelnici vlasti u Trgovištu uputili su apel građanima Srbije da  pomognu ovoj nerazvijenoj opštini, gde su poplave pre nekoliko dana ostavile pustoš. Predsednik opštinske skupštine Radoslav Jordanović dodao je da od ukupno 14 mostova u opštini 13 je neupotrebljivo za saobraćaj. Izvor Glas javnosti. 

15: Na kopaoniku je napadalo 15cm snega. Oni koji su se obradovali su i danas mladi. Oni koji nisu samo traže razlog da džangrizaju.

3000: Proslavljeni muzičar i kompozitor Goran Bregović održao je obećanje da će sa 3.000 evra učestvovati u finansiranju izgradnje spomenika Šabanu Bajramoviću koji će do 12. avgusta biti postavljen u centru Niša. LINK.

4: Četvrti film iz uspešne franšize "Pirati sa Kariba" biće sniman u 3D formatu, javljaju holivudski mediji. Kako će piratski brodovi ploviti morima u 3D, gledaoci će moći da vide u maju 2011. godine kada bi film trebalo da stigne u bioskope. LINK.

150: Popularni glumac Ivan Bosiljčić večeras će po sto pedeseti put nastupiti pred publikom Pozorišta na Terazijama u ulozi Lajka Zobara u jednom od najuspešnijih mjuzikala ovog pozorišta „Cigani lete u nebo“. U razgovoru za „Blic“ Bosiljčić otkriva koliko mu znače ovakvi jubileji, o planovima za mjuzikl Kornelija Kovača „Glorija“, te priznaje da bi se uvek rado odazvao pozivu Zdravka Šotre. LINK.

55: Predstavnik Srbije na Evrosongu večeras će biti specijalni gost na koncertu Gorana Bregovića u Oslu, a već sutra čeka ga druga proba u Telenor areni pred polufinale Pesme Evrovizije. Za tačno šest dana Srbija će se u polufinalu 55. Pesme Evrovizije boriti za ulazak u završnicu Evrosonga. Naš predstavnik Milan Stanković, koji će se takmičiti sa kompozicijom „Ovo je Balkan”, već četiri dana nalazi se u Oslu. LINK.

Kolekcije

40: Transparentnost. Providnost je trik. Kolekcija 40 trikova u Photoshopu. LINK.

30: Priroda uvek inspiriše. 30 primera kao inspiracija. LINK.

55: USB je prvo ličio na sebe. Nakon nekoliko godina, on liči na sve i svašta. 55 PRIMERA od kojih su neki i u vašem kompjuteru. LINK.

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272