Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SPSS 20 Analiza bez muke

SPSS 20 Analiza bez muke

Popust cena: 1490 rsd

R analiza podataka, drugo izdanje

R analiza podataka, drugo izdanje

Popust cena: 2280 rsd

Brojevi dana, 14. avgusta 2013. godine

14

14 - U jednoj britanskoj školi jedan četrnaetogodišnjak silovao učiteljicu. Dečak koji je napao već je bio optužen za dva seksualna napada, a zbog ovog ga čekaju četiri godine iza rešetaka.

  • Zoin Mihailo: "Kako da živite o trošku države nekoliko godina? Napravite nešto kažnjivo."

14 - Pripremno ročište pred suđenje za malverzacije u putarskim preduzećima, u kome su optuženi Miroslav Mišković, njegov sin Marko i još osmorica, odloženo je za 14. oktobar.

14 - Manastir Banjska, kod Zvečana, zadužbina kralja Milutina iz 14. veka, posvećena Svetom Stefanu, zaštitniku loze Nemanjića, danas slavi 700 godina postojanja. Ova svetinja, nekada poznata i kao "druga Studenica", jubilej obeležava u veoma lošem stanju. Iguman Danilo, jedini monah u Banjskoj, već dugo upozorava da mananstir propada i da je ugrožen.

14 - Ugovor o izgradnji novog železničko-drumskog mosta preko Dunava, na mestu gde je pre 14 godina porušen Žeželjev most je pred raskidanjem. Izvođač radova, špansko-italijanski konzorcijum „Azvi-Tadei-Horta-Koslada“ i investitor „Železnice Srbije“ jedni druge optužuju za kašnjenje i svako traži naplatu svojih troškova.

1300

Na keš kredit od 50.000 dinara, s rokom otplate od 12 meseci i kamatom od 20 odsto, plaća se kamata od 5.600 dinara. Na dozvoljeni minus od 50.000 dinara za mesec dana plati se 1.300 dinara, dok ova usluga tokom cele godine košta po 15.000 dinara.



  • Zoin Mihailo: "Banke posluju na neznanju i nemoći ljudi kojima trebaju pare. Ono što se na zna lako se nauči, ali nemoć je nemoćna."

30

Egiptu je danas proglašeno vanredno stanje u zemlji, javlja Rojters. Vanredno stanje počinje od 16 sati i trajaće mesec dana. U sukobima snaga bezbednosti i pristalica zbačenog predsednika Muhameda Morsija, prema najnovijim podacima egipatskog ministarstva zdravlja, poginulo je 95 ljudi.


Vikipedija: "Geografski položaj Egipta izuzetno je povoljan. Sinajsko poluostrvo predstavlja kopneni most koji povezuje Egipat sa Azijom. Sredozemnim morem povezan je sa Evropom, dok Suecki kanal predstavlja važno čvorište trgovačkih puteva između kontinenata."


  • Zoin Mihailo: "U novom Egiptu više nikada neće biti podignute piramide. Kamenje se koristi za nešto drugo."


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272