Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 150 amandmana u Skupštini - 13-ti dan SP2010

150 amandmana

Poslanici republičkog parlamenta nastaviće danas drugu vanrednu sednicu razmatranjem amandmana na predložene izmene I dopune Zakona o Narodnoj banci Srbije (NBS), koji, između ostalog, predviđa da će guvernera predlagati predsednik države.

Na taj zakonski predlog, kako je ranije izjavio guverner u ostavci NBS Radovan Jelašić, podneto je oko 150 amandmana.  LINK.

13-ti dan SP2010

Najbolji fudbaleri Srbije večeras (20.30, RTS 1) protiv Australije igraju za osminu finala Svetskog prvenstva. Biće to meč prepun emocija, smenjivaće se, strepnje, nadanja, nervoza, želje. Prvo, da ne drhtimo večeras. Dakle, treba nam pobeda, tri boda. Tako bi, plasmanom u osminu finala Svetskog prvenstva, bio ponovljen uspeh iz 1998. godine. LINK.

130000: Šest austrijskih biskupija dobile su pismo advokata koji zastupa čak 131 žrtvu seksualnog zlostavljanja sveštenika, u čije ime će zahtevati obeštećenje i do 130.000 evra po osobi, javili su danas autrijski mediji. LINK.

Moli se da kazna bude manja.

14: Rok sastav "Partibrejkers" objavio je živi album "Krš i lom" sa 14 pesama snimljenih na koncertima 20. i 21. marta prošle godine u Domu omladine Beograda. LINK.

Link.

55: Prodaja promotivnih ulaznica za jedanaesti "Egzit" festival za srednjoškolce, po ceni od 4.990 dinara, završiće se 1. jula, saopštio je danas ovaj festival. LINK.

Jeftinije za đake. A, za penzionere, ništa.

Pošto se kamenje kotrlja, možda će i Lady Gaga dokotrljati do Exita, jer je u Exitu izlaz.

Ne bodite po ekranu, balončići neće nestati.

88: Očevidac ubistva vlasnika „Dnevnog telegrafa” i „Evropljanina” rekao da je 85 odsto siguran da je prepoznao ubicu na fotografijama u policiji. Ko je ubio novinara Slavka Ćuruviju, vlasnika „Dnevnog telegrafa” i „Evropljanina”, 11. aprila 1999. godine, pitanje je na koje još nije odgovoreno. LINK. 

33: SE, statusno neutralna prema Kosovu, priznaje Rezoluciju 1244 iako su 33 članice ove evropske organizacije priznale Kosovo. LINK. I mi ne priznajemo Kosovo i ne idemo na Kosovo.

27000: Na državnim fakultetima i visokim školama u Srbiji danas počinje prvi konkursni rok za upis brucoša, za koje je u školskoj 2010/11. godini ukupno predvidjeno nešto više od 27.000 budžetskih mesta. LINK

10: Tek što su dobili „lou kost" taksi u kojem su cene bile fiksne, Beograđani su brzo ostali bez njega jer je ovaj taksi ukinut. „Lou kost" taksi nije ispunio sve neophodne uslove. Oni su bili vanlinijski prevoz, a za to je neophodno da vozila imaju minimum devet sedišta - kaže Dragan Ristanović, pomoćnik sekretara za inspekcijske poslove. Pored toga, Beograđane je dočekala i vest da je taksi poskupeo za 12 odsto i da su taksi udruženja smanjila popust na poziv za 10 odsto u obe tarife. Samo „Gold" taksi i „Aurora" nisu smanjili popust na poziv. LINK.

4: Obožavatelji vampirske sage "Sumrak" pokazali su da su za pogled izbliza na svoje junake iz filma spremni učiniti sve. Cela gomila zaljubljenika u priče o vampirima okupila se u Los Anđelesu i odlučila nekoliko dana kampovati kako bi bila najbliže zvezdama filma kada stignu na premijeru novog nastavka "Eclipse" u četvrtak, 24. juna. LINK.

4: Komplet od 4 knjige Stefani Majer kod nas za samo 3200 dinara.

Naručite danas.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272