Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 15000 hektara za ribu - Falcon 900 za 19 službenika

Srbija izvozi ribu sa 15000 hektara "mora"

Srbija ima "more" od 15000 hektara ribnjaka.

Ukupna proizvodnja ribe u Srbiji, uključujući ribnjake i ulov iz reka i jezera, iznosi deset hiljada tona godišnje. U Srbiji se, prema raspoloživim informacijama, riba uzgaja u ribnjacima ukupne površine između 13 i 15 hiljada hektara.

Nakon izvršene inspekcije, Srbija je dobila dozvolu za izvoz ribe.

145: Posle sedam godina pauze, u Zagrebu su nastavljeni pregovori o graničnom sporu između Srbije i Hrvatske. Radi se oko 145 spornih kilometara duž reke Dunav, koja je nekada predstavljala prirodnu granicu. LINK.

19: Čim se "pojave" sredstva Vlada je planirala da kupi avion Falcon 900. U avionu ima mesta za 19 funkcionera. Novi ili polovni, koji, naravno, leti, pitanje je sad.

Šta fali motoru?

10: U Srbiji se godišnje za životno osiguranje izdvaja samo 10 evra po glavi stanovnika, što je niže nego u svim zemljama u okruženju. Osiguravajuća kuća "Viner štetiše Srbija" je ostvarila u prvom tromesečju ove godine dobit od 1,52 miliona evra i blagi rast bruto premije od oko šest odsto. Kada se poveća jedno, poveća se i drugo, i treće, četvrto...

20674: Na prvoj godini fakulteta čiji je osnivač država biće upisano 20.674 brucoša koji se finansiraju iz budžeta, rekao je ministar prosvete Žarko Obradović.

A, kada završi fakultet mora da dubi na glavi. LINK.

1: U eparhiji valjevskoj sinoć su zvona sa svih crkava označila da je sveti arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve prihvatio predlog episkopa valjevskog Milutina, monaštva i sveštenstva te eparhije da se Ava Justin Popović uvrsti u diptih svetih.

70: Više od 4 sata čekanja. Ispred MUP-a Čukarica čekao sam od 03:30 do 08:00 dana da bih uzeo broj koji mi omogućava da predam dokumenta za izradu novog biometrijskog pasoša i lične karte. Podeljeno je samo 70 brojeva. Iako na vratima MUP-a piše da se broj dobija od policajca koji se nalazi u kućici, to se ne dešava. Oni koji su čekali manje od 3 sata, nisu dobili broj. Organizacija je katastrofalna.

3: Tri slova ima reč rat i na engleskom takođe 3 - War. Kada se napiše korišćenjem ljudskih kostiju dobija pravo značenje:

Fotograf Francois Robert.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272