Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 27 kriminalnih grupa - Nemci žele da im se vratu marka

27 kriminalnih grupa u Srbiji

U Srbiji je krajem prošle godine policija registrovala 27 organizovanih kriminalnih grupa sa ukupno 213 članova i 452 bezbednosno interesantna lica, koja se bave krivičnim delima iz oblasti organizovanog kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić.

One grupe koje nisu registrovane, mogu da se jave i isprave napravljenu grešku.

Ovaj BMV je od kamena i mnogo je težak. Ne znamo koliko troši. LINK.

51,4: Većina Nemaca, odnosno 51,4 odsto želi da se vrati nemačka marka osam godina nakon uvođenja evra, pokazuju rezultati istraživanja instituta Ipsos. LINK.

Papir za Marke. Papir za Evro. Papir za skulpturu. LINK.

15: Narodna banka Srbije najavila je da će danas od Međunarodnog monetarnog fonda povući oko 56 miliona evra ili 15 odsto od četvrte rate kredita namenjenog jačanju deviznih rezervi. LINK.

600: Beograd - Bezbednosno-informativna agencija potvrdila je juče da ima informaciju da je ugrožena bezbednost predsednika SNS Tomislava Nikolića. Kako saznaje "Blic", zbog informacije o naručenom ubistvu Nikolića na mitingu opozicije u Kruševcu, na kome je govorio predsednik SNS, bilo je angažovano 600 policajaca interventnih jedinica i Žandarmerije, dok su na okolnim zgradama bila raspoređena trojica snajperista. LINK.

Nekada u ljubavi. Danas. LINK.

90: Prosečan račun plaćen karticom u inostranstvu 90 evra. – Od početka godine preko platnih kartica u inostranstvu potrošen 41 milion evra. – Iduće godine očekuje se da će na taj način u inostranstvo otići milijarda evra. LINK. Bio sam u Izraelu. Bio sam u Egiptu. Izvinjavam se što sam kvario prosek.

Šta smo kupili, a šta nismo. LINK.

50: Pedeset godina posle premijere „Psiha”, i dalje se priča o tome da li je pod tušem sve vreme bila Dženet Li i ko je, maskiran perikom, zabadao nož. Krv je bila samo čokoladni sirup i nož se zario u lubenicu, a ne u telo. Ipak, čuvena filmska scena iz trilera „Psiho“, u kojoj glavni lik psihopata Norman Bejts ubija gošću motela u kupatilu, izazvala je žmarce kod publike širom sveta i blagu jezu pri samoj pomisli na tuš-kabinu. Glumica Dženet Li je navodno prestala da se tušira. LINK.

3,71: Srbija je popravila ocenu. Srbija je tokom 2009. godine zabeležila značajna poboljšanja u oblasti civilnog društva, lokalnog i nacionalnog demokratskog upravljanja, ocenjuje u godišnjem izveštaju o zemljama u tranziciji nevladina organizacija Fridom haus. Srbija je neznatno popravila prosečnu ocenu demokratskog razvoja u odnosu na prošlogodišnji ziveštaj, sa 3,79 na 3,71. Fridom haus na osnovu nekoliko pokazatelja ocenjuje demokratski razvoj na lestvici od jedan do sedam, pri čemu je najbojla ocena jedan. LINK.

4: Lejdi Gaga na listi najmoćnijih ljudi. Najveći uspon na Forbsovoj listi 100 najmoćnijih svetskih zvezda napravila je Lejdi Gaga, koja se ove godine našla na četvrtom mestu i tako pretekla grupu U2 i Madonu. LINK.

Koji su vaši brojevi dana? 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272