Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 30 para dinar ojačao - 5000 dinara bonus za javni sektor

30 para dinar ojačao

Dinar je danas ojačao prema evru za 0,3 odsto i zvanični srednji kurs je 102,8082, što je oko 30 para više nego juče, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

5000: Zaposlenima u javnom sektoru u julu biće isplaćen regres za godišnji odmor, a osim toga, dobiće i božićni bonus po 5.000 dinara, saznaje "Blic". Bonus bi u drugoj polovini mogli da očekuju i penzioneri, a za tu namenu biće izdvojeno četiri milijarde dinara. LINK.

5000: Novčanom kaznom od 5.000 dinara kazniće se svako ko:  Puši u zatvorenom prostoru kao i javnom prostoru i puši u javnom prevozu ili čekaonici ili stanici javnog prevoza. Ako radite u javnom sektoru i pušite u javnom prostoru, to vam je onda 0 u konačnom zbiru.

29.000.000: Naftna kompanija "Britiš Petroleum" je, prema najnovijim podacima, isplatila građanima, uglavnom lokalnim ribarima, najmanje 29 miliona dolara u vidu naknada za ekonomsku štetu koju je izazvalo curenje nafte iz bušotine u Meksičkom zalivu blizu obale SAD. LINK.

55: Besedom reditelja Nikite Milivojevića i nastupom Ateljea 212 s mjuziklom "Kosa", u režiji Kokana Mladenovića, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu otvoreno 55. Sterijino pozorje. LINK.

3800: Od potpisivnja ugovora o dvojnom državljanstvu BiH s Republikom Srbijom 2003. Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS-a do danas je zaprimilo oko 3.800 zahteva srbijanskih državljana za sticanje dvojnog državljanstva sa BiH. LINK.

12:  Usvajanjem 12 zakona, poslanici Skupštine Srbije završili redovno prolećno zasedanje. Zasedanje završeno uz državnu himnu i počasnu garde na ulaz u Dom Narodne skupštine. Skupština Srbije je, usvajanjem 12 zakonskih predloga, svečanim intoniranjem himne završila redovno prolećno zasedanje.

2600: Miran, pretežno pošumljen kamp STOJA nalazi 3 km od centra Pule, sa kojom je dobro povezan. Predviđen je za 2.600 kampera, okružen bujnom borovom šumom, sredozemnim rastinjem i stenovitim i šljunkovitim plažama koje se stepenasto spuštaju u more. 

21: Posle 21 godine Apple je oborio Microsoft na berzama. Promena u vrednosti akcija tokom jučerašnje žustre trgovine podigla je ukupnu vredosti Apple na 222 milijarde dolara. Microsoft sad vredi 219 milijardi dolara. LINK

5: Ako letite dobro je znati kojih 5 pista je najopasnije za sletanje. Ili nije dobro. LINK

94,76: Da li treba uvesti dobrovoljnu hemijsku kastraciju za silovatelje i pedofile? Anketa je sprovedena u Vesti online.

60: Jedna 60-godišnja Kineskinja rodila je bliznakinje posle veštačke oplodnje, postavši tako najstarija majka u Kini, piše Čajna dejli. LINK.

3: Filmska saga o vampirima "Sumrak" dobila je tri priznanja na svečanoj dodeli britanskih Nacionalnih filmskih nagrada u Londonu, objavljuje Bi-Bi-Si njuz.Film "Mlad Mesec" nagradjen je u kategoriji najbolji film žanra fantazije, a Robert Patinson proglašen je za najboljeg glumca, za ulogu Edvarda Kalena u tom filmu. Treći film iz serijala, "Pomračenje", pobedio je u kategoriji najiščekivaniji film. LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272