Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - 1 srpska banka u Hrvatskoj - 1 godina od smrti Majkla Džeksona

Tesla spaja srkpske i hrvatske bankare

Vlada Vojvodina i Srpsko nacionaln veće u Hrvatskoj potpisali su sporazum o osnivanju Tesla banke u Zagrebu, čiji bi osnivački kapital pretežno bio iz Srbije. "Pretpostavljam da će sve formalnosti oko osnivanja banke biti završene na jesen, a kada bude počela da radi banka će pretežno biti okrenuta povratnicima, ljudima koji su ostali u Hrvatskoj i izbeglicama iz Srbije koje žele da se vrate i započnu svoj biznis", rekao je Pupovac. LINK.

700: Nepoznati vandali srušili su spomenik književniku Bori Stankoviću u Gradskom parku u Vranju. Taj vandalski čin se dogodio u ranim jutarnjim časovima, rekao je portparol Policijske uprave u Vranju, major Dragan Stamenković. Spomenik književniku, koji je proslavio Vranje, težak je oko 700 kilograma, a nepoznati počinioci su ga srušili sa betonskog postamenta. LINK.

25: Salinas -- Protiv jednog kalifornijskog para pokrenut je postupak za ugrožavanje bezbednosti deteta jer su pokušali da prodaju svoju šestomesečnu bebu za 25 dolara. LINK. Bebe sa godinu dana imaju višu cenu, ali par nije mogao da čeka.

3: Tri člana Vlade Srbije volonterski, odnosno besplatno, obavljaju važne državne poslove, a zarađuju za život kao profesori univerziteta. To su ministar prosvete Žarko Obradović, ministar vera Dragoljub Šijaković i ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić. LINK.

14: Kandidati. Među 14 protivkandidata Aleksandra Tijanića jesu i Branimir Grulović, nekadašnji direktor „Studija B“ i dopisništva „Rojtersa“ za Balkan, kao i Gvozden Jovanović, predsednika UO „Svetlost“ iz Kragujevca. Među prijavljenima je i novinar Filip Mladenović, koji je i pre četiri godine bio Tijanićev protivkandidat. Upravni odbor će razmatrati i prijavu Dejana Stankovića Kralja, voditelja emisije „Luda kuća“ na TV „Košava“ i učesnika „Farme“. LINK.

9: Predstave. Pozorišni festival „Tvrđava teatar“, koji se ove godine održava drugi put, u okviru glavnog programa obuhvatiće devet predstava iz Srbije, Španije, Hrvatske, Holandije i Italije, biće održan od 11. do 20. avgusta na Smederevskoj tvrđavi, najavili su organizatori na jučerašnjoj konferenciji za novinare. LINK.

32: Jun 25. i 32 člana. Kultni britanski sastav „Massive Attack“ nastupiće večeras u okviru devete žurke „Back’sperience“ u „Beogradskoj areni“. Na aktuelnoj turneji „Heligoland“, pored novih pesama publiku očekuje i izvođenje kultnih numera uz jedinstveno vizuelno iskustvo. LINK.

Oficijelni sajt.

1: Danas se navršava godinu dana od iznenadne i tragične smrti slavnog američkog pevača Majkla Džeksona, koji je preminuo u 50. godini od prekomerne doze lekova. LINK.

LINK.

20.000.000: Vlada Vojvodine će za mesec dana raspisati konkurs za dodelu 20 miliona dinara zainteresovanima za ugradnju solarnih kolektora, saopštio je pokrajinski sekretar za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković. LINK.

Mišljenja eksperata. Naručite

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272