Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Brojevi dana - Ruski predsednik Medvedev prati 4 osobe na Twitteru

4 osobe predednik Medvedev prati na Twitteru

Ruski predsednik Medvedev kreirao je nalog na Twitteru. Nalog je proveren. Preko 30000 osoba ga prati, ali, predsednik prati samo 4. Naravno jedna od njih je i:

Predsednik Medvedev na Twitteru. LINK.

Predsednik u našoj knjižari. LINK.

Predsednik Obama na Twitteru. LINK.

Predsednik u našoj knjižari. LINK.

1389: Godina koja se povalja svakog 28. juna. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Vidovdan kada crkva vekovima daje pomen knezu Lazaru Hrebeljanoviću i srpskim ratnicima poginulim u bici sa Turcima na Kosovu polju 1389. godine.

Ratnici su 1389. izgledali malo drugačiji. LINK.

40: 3D roboti su među nama. Lepa kolekcija. LINK. 

104: Dinar je oslabio za 22 pare i zvanični srednji kurs je 104,0004 dinara za jedan evro, saopštila je danas Narodna banka Srbije.

16: Ko je još slagao jednu do druge novčanice od 10 evra. Tomislav Karadžić i Radomir Antić nalaze se na distanci od 16 kilometara. Ta razdaljina se dobije kad se po dužini slože novčanice od 10 evra iz ugovora selektora „orlova“ koji će u četvrtak stupiti na snagu. Predsednik FSS bi da se približi glavnom stručnjaku ali ne što ga voli ili ceni, nego iz interesa. LINK.

0: Lako možete da proverite da li vaš poslodavac uplaćuje doprinose za penziju. Ako ne uplaćuje, vaša panzija će biti 0 dinara. Zaposleni u Srbiji od danas mogu da elektronskim putem provere da li im poslodavci uplaćuju doprinose za penzijsko osiguranje i u kom iznosu, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. LINK.

20: Srednjoškolci nedeljno provedu oko 20 sati u "on-lajn" komunikacijama, najviše na socijalnim mrežama interneta u ćaskanju s prijateljima i poznanicima, pokazuju najnoviji podaci Centra za proučavanje informacionih tehnologija. LINK.

Da li ovako izgleda MEHANIČKA DEVOJKA 22. veka?

80: U Srbiji trenutno nema političara kome veruje više od polovine stanovništva, iako čak 80 odsto ljudi misli da je kriza došla spolja. LINK.

1750: Iako je vreme ekonomske krize, kada se baš i nema para za razne ludorije, neki ne žale novca za svoje omiljene zvezde i stvarčice koje će ih podsećati na njih. Tako, na primer, Helenu Agijar ne da nije mrzelo da nedavno iz Sao Paula, u Brazilu, doleti do „najslađeg mesta na planeti”, Heršija u Pensilvaniji, a sve zbog omiljenog benda – „Bon Džovija”, već je izdvojila još 1.750 dolara za „poseban tretman”. A šta bi to značilo? Pa, da je Brazilka za pomenutu svotu novca dobila mesto u prvom redu na koncertu Džona Bon Džovija i kompanjona, a onda je i to mesto, tačnije stolicu, ponela sa sobom. LINK.

44: BITEF bez slogana. Bitef koji je na vidiku, 44. po redu – od 15. do 25. septembra – ove godine je bez uobičajenog festivalskog slogana. Ostaje, naravno, ona nezamenjiva,  poznata prateća sintagma: Nove pozorišne tendencije. Ako bismo mi nekakvim sloganom, više marketinške prirode, kratko obeležili dolazeći festival, on bi mogao da glasi: Manje naslova – više umetnosti. LINK.

50: Prošlo je 50 godina od prikazivanja kultnog filma "Ljuba i moda". Šarm Beograda šezdesetih. Beba Lončar je imala samo 16 godina. Dobila je popularnost, a izgubila privatnost.

62: Medijska grupacija ''VAC'' kupila je više od 62 odsto deonica ''Večernjih novosti'', koje će nakon preuzimanja prodati, potvrdio je član menadžment tima ''VAC-a'' zadužen za logistiku Peter Lange.  LINK.

1.000.000: Kako izgleda more od milion CD-a? Bruce Munro ilustracija:

LINK.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272