Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Bytemobile i Opera Software će uskoro ponuditi slobodan pristup Internetu preko mobilnih uređaja

Kompanije Bytemobile i Opera Software najavile su razvoj novog rešenja za prilagođavanje dinamičkih sadržaja (dynamic content adaptation), koje će mobilnim operaterima omogućiti da svojim pretplatnicima ponude otvoren pristup Internetu preko bežičnih uređaja za masovnu upotrebu. Novi servis, pod nazivom Unison Web Fidelity, transformisaće čitave web stranice, kako bi omogućio njihov pregled na displejima malih dimenzija, kako preko Opera Mini web čitača, tako i uz pomoć web čitača koji su već instalirani na postojećim modelima mobilnih uređaja. Zahvaljujući tome, korisnici će moći da surfuju Internetom preko bilo kojeg mobilnog uređaja.

Unison Web Fidelity servis će dinamički prilagođavati sve postojeće sadržaje na Internetu, koristeći transparentne metode modifikacije, kao što su renderovanje, poravnavanje frejmova (frame flattening) i straničenje (pagination), radi njihovog lakšeg pregleda na displejima prenosivih uređaja. Unison arhitektura objedinjuje sve postojeće IP servise u jednu jedinu, multi-servisnu platformu, koja će biti smeštena u samom jezgru mreže. Pored inteligentnog prilagođavanja Internet sadržaja, Unison IP servisi će omogućiti optimizaciju, filtriranje ACCESS Mobile sadržaja za potrebe roditelja koji brinu o svojoj deci, kao i WAP 2 mrežni prolaz (gateway).

“Globalni trend mobilnog Interneta, koji sve više dobija na popularnosti, pružiće mrežnim operaterima mogućnost da svojim pretplatnicima ponude potpuno nove tipove servisa za razmenu podataka, uz istovremeno povećanje prosečnog prihoda po korisniku i izgradnju poverenja kod potrošača,” kaže Adrian Hall, potpredsednik Odeljenja za marketing i razvoj poslovanja kompanije Bytemobile. “Ljudi koji su stalno u pokretu dobiće tako mogućnost brzog i komfornog pristupa svim vrstama web sadržaja – vestima, bankovnim računima, aukcijama, blogovima, elektronskoj pošti, fotografijama, društvenim mrežama, elektronskoj trgovini itd. Na taj način, oni će preko svojih mobilnih uređaja moći da krstare Webom sa istom onom lakoćom kojom to danas čine na svojim desktop računarima.”

Bytemobile-ov Unison Web Fidelity modul će se zasnivati na takozvanoj “content transcoding” tehnologiji popularnog Opera Mini web čitača. Ovaj modul će biti integrisan sa Unison Optimization Services Node Monaco Edition, što će omogućiti smanjenje veličine fajlova sa podacima, ubrzavanje mrežnih protokola i dinamičko keširanje sadržaja. Unison arhitektura obezbeđuje brzo razmeštanje (deployment) i interoperabilnost sa svim postojećim Bytemobile IP servisima. Zahvaljujući tome, mobilni operateri će moći da ponude znatno bogatije aplikacije na uređajima malih dimenzija, bez ikakvog povećanja troškova ili složenosti postojeće infrastrukture njihovih mobilnih mreža.

Kako se planira, Unison Web Fidelity servis, kao projekat na čijem razvoju i marketinškoj promociji zajednički rade Bytemobile i Opera Software, trebalo bi da počne sa radom u junu mesecu ove godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272