Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Camino - odlična alternativa za Firefox

Da, tako je dobro ste pročitali: Firefox alternativa. Malo sam istraživao upotrebu web pretraživača na OS X-u i ne mogu više svoje mišljenje da tajim pred vama: ja mrzim Firefox na OS X-u. To je odličan pretraživač i neophodnost na Windowsu, ali on nije ono što OS X program može ili treba da bude. Ako ste korisnik Firefox-a na OS X-u, preklinjem vas da barem isprobate Camino, pošto je on izvorni OS X pretraživač od Mozille. U međuvremenu, i pre nego što počnete da me pljujete, pročitajte odakle potiču ova anti-Firefox osećanja.

Postoje dva ključna razloga zašto ja ne želim da koristim Firefox sa OS X-om:

  1. Firefox se ne ponaša lepo sa velikim brojem OS X servisa koje su Apple i drugi proizvođači postavili.
  2. Firefox koristi sopstveni sistem za skladištenje korisničkih imena i lozinki. Ovo je odlično za Windows korisnike, ali ne i za korisnike OS X-a. Zašto? Zato što OS X već poseduje izvanredan sistem za skladištenje vaših korisničkih imena i lozinki na celom sistemu. FTP serveri, internet lozinke, logovanja za programe... sve to može automatski da se skladišti u OS X-ovom Keychain programu (nalazi se u vašem Applications/Utilities direktorijumu). To znači da imam samo jednu bazu podataka od koje treba da kreiratre rezervnu kopiju.

Uđite u Camino iz Mozille. Svi ti problemi o kojima sam pričao? Rešeni. I dalje koristite Mozilla program (znači da je odličan) ali sada savršeno radi sa OS X-om kao što i treba da radi jedan mali web pretraživač.

Postoji jedna stvar koju Camino ne radi, a koja će smetati mnogim korisnicima, a to je da on nema sve one ekstenzije i teme koje Firefox ima. Ako ste ludi za ovakvim stvarima i nisu vam dovoljni Tiger-ovi Dashboard vidžeti, onda vam stvarno ne mogu pomoći. Ali ako ste već pročitali ovaj članak i imate par slobodnih minuta, idite i daunlodujte besplatnu kopiju Camino-a i počnite da surfujete sa Mozillom i OS X-om na vašoj strani.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272