Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

CES - šta se desilo drugog dana

Nakon drugog dana CES-а donosimo vam najsvežije vesti.

Manveer nam donosi vesti o preskupoj stolici za gejmere od D-BOX-a. Naravno, to je deo zabave na CES-u: ljudi dolaze da vide opremu koju bi voleli da imaju ali koju ne mogu sebi da priušte. Ne želimo da kažemo da stvari koje možemo sebi da priuštimo nisu lepe, ali TV od 150 inča i stolica koja košta 15000 dolara imaju nešto sa čim vaš osrednji medija plejer ili mobilni telefon ne mogu da se nose.

Na Samsungovom štandu je takođe bilo veoma interesantno. Među prikazanim hardverom našao se i raspon OLED displeja koji su izgledali prilično dobro. Naravno, ova tehnologija nije još spremna za desktop displeje. Čini nam se da smo čitavu večnost čekali da OLED tehnologija dođe na desktop, i mada ne želimo previše da se nadamo, prisutnost OLED tehnologije na CES-u svakako predstavlja dobar znak. Samsung je istovremeno prikazao i svoju mnogo zreliju LCD tehnologiju. Tu spada i izvanredni 3840x2160 82-inčni displej koji je izgrađen od 4 1080p panela. Time se Samsung jako približio IBM T-221 rezoluciji od 3840x2400, i može da se koristi kao jedan displej ili kao 4 odvojena displeja u jednom.

AMD nam je obećao dualGPU 3870 kartice sa jednim slotom u januaru kada su lansirali svoju 3000 seriju hardvera, i ako ništa drugo uspeli su daje prikažu na CES-u. Iako većina korisnika još nije uspela da stavi šape na nju, možete da budete sigurni da će se vrlo brzo pojaviti testovi i prikazi ovog AMD-ovog dragulja.

Ryan Smith nam je doneo nekoliko novosti sa sprata sa šouovima kao i detaljan prikaz Paul Otellini-ovog govora prvog dana CES-a.

Slede ostale vesti sa CES-a.

Gizmodo je prikazao Alienware-ov 2880x900 zakrivljeni DLP displej. Ovaj monitor izgleda potpuno ludo sa zakrivljenim panelima koji vas prosto uvlače u radnju na ekranu. Prototip je imao određenih problema, ali Alienware nas uverava da će problemi biti rešeni pre nego što ovaj model bude dostupan korisnicima.

Engadget ima mobilni medija plejer koji podržava WiMAX. Uvođenje WiMAX-a u ultraportabilne uređaje je sveti gral za one korisnike koji vole streamovanje medija. Kombinujte to sa dobrim životnim vekom baterija i dobrim interfejsom i uzbudićete veliki broj korisnika. Naravno, ovakve novosti obično zvuče bolje nego što ispadnu - sve dok Apple ne odluči da se isproba na tom polju.

Pored svih CNBC izveštaja, G4 mreža (koja je kupila TechTV) ima video klipove sa jučerašnjeg živog prenosa sa CES-a na njihovom web sajtu. Takođe imaju i neke fotografije sa mnogobrojnih šoua a uskoro će doneti još vesti pošto se prenos uživo sa CES-a ne prekida.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272