Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Čišćenje touchpada na laptopu

Laptop ne dolazi sa mišem na kakav ste navikli u vreme kada ste počeli da koristite desktop računar. Umesto toga, on ima touchpad, koji vam omogućava da uradite sve one interesantne stvari koje radi i miš na laptopu, samo što dolazi u formi koja je prijateljskija za prenošenje nego što je to eksterni miš. Treba da vodite računa o o touchpadu da biste ga držali u dobroj radnoj formi. Tu pre svega mislim na redovno čišćenje.

Sa vlažnom krpom pažljivo očistite masnoću i prljavštinu sa touchpada laptopa. Isto tako možete da dodate malu količinu izopropil alkohola u rastvor koji će sadržati manje od 50% alkohola i sa krpom umočenom u ovaj rastvor polako obrišete touchpad..

Ako se ugrađeni pokazivač ili touchpad pokvari, možete da ga zamenite kao deo nove tastature. Ili, možete lako da prikačite eksterni uređaj za pokazivanje da biste rešili problem ili nadgradili sistem.

Touchpad-ovi su hermetički zatvoreni tako da verovatno ne treba da brinete o problemima u funkcionisanju touchpada izazvanih prljavštinom i prašinom. Touchpadovi mogu da postanu klizavi ili lepljivi od ulja ili drugih supstanci koje su ostavili prsti onih ljudi koji su ga koristili.

Da biste očistili touchpad, pratite sledeće korake:

  1. Nakrivite tastaturu prema gore i na stranu i usprejišite kompresovani vazduh da biste izbacili prljavštinu ili mrvice. Tastaturu držite iskošenu tako da možete da držite sprej pod pravim uglom dok nanosite sprej. Ako sprej držite pod previše oštrim uglom, može neka tečnost da se pomeša sa vazduhom i da pogorša situaciju.
  2. Očistite površinu sa blagim rastvorom za čišćenje, kao što je razblažena tečnost za pranje prozora. Ako ne znate da li biste trebali da upotrebite određen rastvor, testirajte ga na maloj površini donjeg dela kućišta laptopa da biste videli da li će rastvor očistiti površinu ili će ostaviti fleku.
  3. Izvadite maleni džojstik (ako ga laptop ima) i poprskajte ga rastvorom za čišćenje.
  4. Isperite rastvor za čišćenje sa džojstika i ostavite da se džojstik potpuno osuši pre nego što ga vratite na njegovo mesto. Većina proizvođača laptopova prodaje džojstike koje možete da zamenite na njihovim laptopovima, a možda ćete moći i u nekim prodavnicama računara da pronađete generičke džojstike koji odgovaraju svim laptopovima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272