Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Čudovišta Ranka Munitića - Drevni Japan - Priča o malaksalosti

Čudovišta koja smo voleli je istraživačko putovanje kroz analizu legendarnih ličnosti iz mitova, bajki, horrora, science fictiona i heroic fantasy. To je ispitivanje njihovog rađanja u književnosti i prelaska na film i u strip, traganje za tajnom njihove večite privlačnosti i izazovnosti.



U prvoj knjizi predstavljeni su Noa, Odisej, Sindbad, Siegfried, Dante, Arthur, Faust, Pepeljuga, Prospero i Guliver.



U drugoj knjizi predstavljeni su baron Minhauzen, Lepotica i Zver, dr Frankenštajn i njegovo čudovište, grbavac Kvazimodo, Pikova dama, Mala sirena, Stara crna kuća i oživela mumija, Ahab i Beli kit, kapetan Nemo i profesor Lidenbrok i Alisa u zemljama čuda.

 

U trećoj knjizi predstavljeni su Drakula, Pinokio, doktor Džekil i mister Hajd, Šerlok Holms, Čarobnjak iz Oza i drugi.
 



U četvrtoj knjizi predstavljeni su Tarzan, Fantomas, Alraune, Fantom iz opere, Golem i drugi.

Ova mala autorska enciklopedija ispituje rađanje popularnih likova u književnosti i njihov prelazak na film i u strip.

Drevni Japan

Delo Šintoizam – drevna religija Japana (1907), daje sažet pregled razvoja japanske autohtone religije, njenih mitova, božanstava, sveštenstva, obreda i običaja.

Mladi samuraj - Put mača

Avgust 1611. godine. Džek Flečer je preživeo brodolom pokraj japanskih obala – njegov voljeni otac je, sa ostat- kom posade, pao kao žrtva nindža pirata. Spasao ga je legendarni majstor macevanja Masamoto Takeši. Džek ce opstati samo ako postane samurajski ratnik. Tako pocinje njegova obuka...

Priča o malaksalosti

Nova knjiga proze jednog od vodećih savremenih srpskih pisaca, dobitnika značajnih književnih nagrada, među kojima su i “Stevan Sremac”, “Branko Ćopić” i “Borislav Pekić”.




Uzbudljivo i jezički atraktivno pripovedanje o savremenim događajima ispunjeno upečatljivim slikama i primerima vanrednog književnog majstorstva. Priče u knjizi Priča o malaksalosti otkrivaju u svakodnevici obično i čudesno, ljubav i patnju, uspon i pad, Grčku i Beč, Novi Sad i Prag, obične junake i prvorazredne književne figure kakvi su Gajto Gazdanov, Danilo Kiš ili Aleksandar Tišma, ali i istorijske ličnosti kakvi su Koča Popović ili Peko Dapčević.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272