Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Cyber zločini svakih deset sekundi

Prema jednoj studiji koja je objavljena ove nedelje cyber zločini u Velikoj Britaniji počine se svakih deset sekundi, bilo da je reč o iskorišćavanju anonimnosti u online svetu, neželjenih seksualnih pristupa ili o online prevarama.


 
Tako je prema UK Cybercrime izveštaju samo prošle godine počinjeno više od tri miliona online prekršaja. Stefan Fafinski koje je autor ovog izveštaja upozorio je na zabrinjavajuću činjenicu, a to je da usprkos tome što je teško pratiti cyber kriminal, jasno je da je on u velikom broju slučajeva nadmašio tradicionalni kriminal. Na vrhu liste cyber prekršaja nalazi se online zlostavljanje koje uključuje mailove, zatim napade i vređanja na web stranicama i chat sobama. Takođe, zabeleženo je oko 850 hiljada slučajeva online seksualnih prestupa, 207 hiljada finansijskih online prevara, 92 hiljade slučajeva krađe identiteta i oko 145 hiljada slučajeva hakovanja u tuđe računare.
 
Sigurnosni stručnjaci upozoravaju na rezultate ove studije i posebno napominju da se malo toga preduzima kako bi se ove stvari u budućnosti kaznile i sprečile.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272