Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Da li i vi kradete Internet?

Naravno da ne morate da nam se ispovedate ako ste krivi za "Pozajmljivanje bežičnog Interneta”, "besplatno daunlodovanje" i slične nestašluke, ali velike su šanse da niste jedini. Upotreba Interent konekcije koja nije vaša je ilegalno i možete biti uhapšeni zbog toga i kažnjeni značjnom svotom novca.

Jedno statističko istraživanje koje je izveo Sophos, Internet firma za globalnu bezbednost, je pokazalo da je 54% korisnika računara barem jednom zloupotrebilo tuđu Internet konekciju baz da su platili za to.

Prema Times Online-u, 11 hapšenja je obavljeno (u Engleskoj i Velsu, a ne na celoj planeti). Ovaj broj vrlo lako može da bude veći i najverovatnije ne ukazuje ma pravo stanje stvari. Problem je u tome da je ovakve krađe veoam teško pratiti. Moja pretpsotavka je da je većina ljudi koja je ilegalno korisitla tuđu konekciju to radila da bi samo brzo proverila elektronsku poštu tokom putovanja kada nisu imali konekciju, što je u suštini potpuno bezopasno.

Problem je u tome da se ovakvi upadi koriste i za kriminlane radnje. Kazne su veoma ozbiljne - u Velikojn Britaniji, onaj ko se proglasi krivim može da završi u zatvoru na pet godina i da plati kaznu do 1,000 funti. U SAD-u, to je prekršaj trećeg stepena što znači da možete da završite u zatvoru u trajanju od pet godina i da platite kaznu od 5,000 dolara pa naviše.

Ako ste krivi za krađu Interneta i ako je to nešto što stalno radite kada vam očajnički treba Internet konekcija, polako se odvikavajte od ove prakse. Lako je okriviti vlasnika bežičnog rutera koji ga nije obezbedio, ali ako vas uhvate nećete imati koga da krivite osim sebe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272