Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Da li je Microsoft-ov WorldWide Telescope "ono čudo"?

Pre nekoliko dana pročitao sam jedan članak koji govori o tome da se nešto nesvakidašnje priprema u Microsoftovoj softverskoj kuhinju i da ćemo saznati šta je to 27. februara. Osoba koja je uživo videla demo ovog navodnog čuda u nedavnoj poseti Redmondu  je rekla da su joj potekle suze od uzbuđenja.

TechCrunch špekuliše da je ovo nesvakidašnje nešto iz Microsofta WorldWide Telescope. Ovaj desktop softver će biti dostupan Windows korisnicima i omogućiće im da se “kreću po noćnom nebu i zumiraju onoliko duboko koliko prikupljeni podaci dozvoljavaju. Da bi obezbedio ovakvu inteakciju Microsoft će da koristi podatke sa Hubble Telescope kao i sa desetak zemaljskih teleskopa. Kada pronađete područje koje vas interesuje, vi ćete moći da se prebacujete na različite prikaze, kao što je infracrveni ili spektar nevidljivog svetla.”

Čim sam čuo ovu ideju pomislio sam na Google Sky - Google-ov dodatak Google Earth-u za posmatranje zvezda i atronomskih fotografija. Pošto sam se već poigrao sa Google Sky-om, WorldWide Telescope koji će nam stići iz Microsofta nije mi zvučao kao nešto posebno spektakularno.

Ali onda sam se setio da je u članku pisalo da sama ideja nije toliko revolucionarna koliko njena realizacija, tojest da će viđenje softvera u akciji izazvati emocionalnu reakciju u nama. Ako je Microsoft stvarno uspeo da razvije odličnu aplikaciju za gledanje zvezdanog neba, onda se možda u ovom članku ne preteruje.

Sada nam ostaje samo da sačekamo 27. februar kako bismo saznali da li je WorldWide Telescope čudo koje čekamo, ili se radi samo o još jednoj aplikaciji iz Microsofta koja kvalitetom ne može da se poredi sa Google-ovim proizvodom.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272