Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Da li je radna površina žene prljavija od radne površine muškarca?

Šta vi mislite, ko je aljkaviji, muškarci ili žene? Odgovor će vas možda iznenaditi. Veoma me je zainteresovalo ovo pitanje pa sam malo pronjuškao. I pronašao sam veoma interesantan članak u Arizona Daily Star. Iako je to stara priča (do tačke gde postaje glavna priča u svim medijima) da je tastatura prljavija od toaleta, nova studija sa University of Arizona je otkrila da žene imaju “tri do četiri puta veći broj bakterija” na njihovoj radnoj površini nego što imaju muškarci.

Rezultati su suprotni od svega onoga što smo mislili da znamo o ženama (otmene i besprekorne) i muškarcima (aljkavci). Ali iako kancelarije žena izgledaju čistije, skrivena pretnja se nalazi odmah ispod površine: Bakterije. I to svuda. U studiji je pregledana standardna kancelarijska oprema, uključujući računare, telefone i gaćice (šalim se).

U čemu je tako velika razlika između momaka i devojaka? Naučnik Charles Gerba posebno krivi jedan problematični objekat: Neseseri su najgori izvori bakterija u kancelariji. Upotreba losiona i šminke, navodi se u izveštaju, je naročito opasna zato što dovodi do toga da žena konstantno dotiče svoje lice i usta podstičući širenje tih odvratnih i podlih bakterija.

Zanimljivo, Gerba takođe navodi da žene imaju više hrane u kancelariji nego muškarci, što je takođe veliki magnet za bakterije. Najbolji citat iz cele priče je: “Ja sam bio jako iznenađen koliko je hrane bilo na stolu jedne žene” rekao je. “Ako ikada bude oskudica to je prvo mesto gde ću potražiti hranu”. Hej, momci nemojte da mislite da ste vi izuzeti sa liste: Koji je jedini gori izvor bakterija u bilo kojoj kancelariji? Vaš novčanik. Razmislite o tome.

A sada pravac na pranje ruku.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272