Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Daunlodovanje muzike sa Google-a…

Novi dan i nove glasine koje se tiču Google kompanije. Universal Music Group, muzički industrijski gigant koji radi sa poznatim zvezdama kao što su Eminem, Back Eyed Peas, Rihanna, Pussycat Dolls, Gwen Stefani, Fergie i drugi, objavio je svoje planove da distribuira DRM-besplatne numere na Internetu. Da bi to uradila, kompaniji je potrebna podrška od strane Internet firmi koje mogu da obezbede podršku i moćne platforme da bi poboljšali proces. Među kompanijama koje bi mogle da distribuiraju sadržaj lako je prepoznatljiv Google, izveštava Pocket-lint.

A sada pitanja. Trenutno, Google nema sopstvenu platformu za distribuiranje muzike, dakle, kako će distribuirati sadržaj koji obezbedi Universal Music Group? Možda kompanija radi na specijalnom muzičkom servisu koji će podržati ovaj plan, predstavljajući prvi korak Google-a na audio tržištu. Isti izvor izveštava da je Google takođe bio uključen u akviziciju Nepster-a januara 2006. godine. “Nismo imali planove da kupimo Napster, niti imamo planove da sada napravimo muzičku prodavnicu” rekao je zvaničnik Google-a.

Ako je Google stvarno zainteresovan da postane servis za daunlodovanje muzike, on predstavlja jakog konkurenta za Apple, kompaniju koja poseduje iTunes. Trenutno, iTunes je vodeća platforma za distribuiranje muzike, i u Apple prodavnici su dostupne mnoge poznate zvezde.

Međutim, bilo bi ekstremno teško izbeći žalbe na kršenje autorskih prava pošto je Google verovatno najpopularnije ime na sudu zahvaljujući platformi YouTube, servisu za razmenu video snimaka. Kao što verovatno znate, Google je kupio YouTube u oktobru 2006. godine. Platio ga 1.65 milijardi dolara za servis koji je već mnogo puta do sada poslao roditeljsku kompaniju na sud zbog kršenja autorskih prava. Čak se govorkalo da Google izbegava da bude uključen na muzičko tržište zato što bi zakonski problemi mogli da oštete sliku o gigantu pretrage.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272