Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Debeo čovek umro zbog previše igranja igrica

Debeo 26-godišnji čovek iz severo-istočne Kine bukvalno je pao mrtav nakon onlajn maratona u igricama koji se održao za vreme praznika Lunar Year. Težak skoro 150 kg, on se onesvestio nakon igranja onlajn računarske igre bez prekida, u subotu 24. februara, i da ironija bude još veća, to je poslednji dan sedmodnevnih praznika. To su Reuters-u potvrdili roditelji preminulog igrača.

Lokalni učitelj po imenu Xu Yan je izjavio da su postojale samo dve opcije između kojih je osoba mogla da bira: TV ili računar, zato što su sve prodavnice i kafići bili zatvoreni. Možda sada skrećemo sa teme, ali kakva je to izjava da su jedine dve opcije za zabavu tokom praznika bile TV i PC? Ta izjava, pogotovo što dolazi od učitelja je potpuno neshvatljiva, zato što svi mi znamo da to nikada nisu jedine opcije. Ljudi mogu da čitaju, izađu u prirodu, druže se sa prijateljima i još mnogo toga.

Ali šta će nam sve to kada imamo Internet? Od 20 miliona korisnika Interneta u Kini ispod 18 godina, skoro 2,6 miliona bi moglo da se klasifikuje kao „zavisnici“, tvrde izveštaji u medijima. Za ovo što se desilo krivicu najverovatnije snose roditelji. Kao prvo, zašto su dozvolili da se on tako ugoji? Izgleda da niko nije pomislio da je njegova abnormalna težina glavni razlog za njegovu zavisnost od računara koja je dovela do fatalnog rezultata.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272