Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Dell-ov najnoviji laptop

Kada je reč o mobilnim računarskim sistemima malo je kompanija koje mogu da se pohvale sa familijom proizvoda toliko uspešnih kao što je Dell-ova, koji je upravo objavio 10-godišnjicu Precision linije. Povodom ove prilike, kompanija je odlučila da izda specijalno izdanje laptopa. Precision M6300 notebook je sada ovde da zameni stariji Precision M90 model i namenjen je za poslovno tržište.

Spolja, novi Dell laptop, Precision M6300, ima “Road Ready” kućište koje je dizajnirano na osnovu magnezijumske legure koja omogućava proizvođačkoj kompaniji da smanji ukupnu težinu laptopa. Što se tiče hardvera, Precision M6300 je zasnovan na Intel-ovoj mobilnoj računarskoj platformi, Santa Rosa. Centralna procesna jedinica u M6300 dolazi opremljena sa Intel Core 2 Duo X7900 procesorom koji se pokreće na standardnoj frekvenciji od 2.8GHz kao i sa prednjom magistralom brzine od 800MHz. Kao većina drugih notebook-ova koji su zasnovani na Intel Santa Rosa platformi, novi Dell dolazi sa maksimumom od 4GB DDR2 RAM-a koji je potpuno podržan zahvaljujući 36-bitnom sistemu adresiranja, čak i za 32-bitne operativne sisteme. M6300 dolazi sa diskretnom grafičkom karticom koja je zasnovana na Nvidia Quadro FX 1600M grafičkim procesorskim jedinicama koje imaju 256MB namenske video memorije i može da se doda još 256MB zbog implementirane TurboCache tehnologije.

Precision M6300 notebook dolazi sa dve izvorne rezolucije širokog ekrana, WXGA+ (1440x900) i WUXGA (1920x1200), kao i sa specijalnim zaštitnim slojem protiv odsjaja i TrueLife tehnologijom. Iako sada još nisu dostupne LED pozadinske lampice, predstavnici Dell-a nas uveravaju da će se uskoro pojaviti. Opcije za skladištenje su bogate za Dell Precision M6300 pošto laptop dolazi sa širokom selekcijom hard disk drajvova do 200GB i 7200rpm kao i šifrovanim HDD-om sa 120GB prostora za skladištenje. Kao opciju, SanDisk je napravio solidni drajv od 32GB koji je takođe dostupan kao i širok raspon optičkih drajvova koji uključuju DVD i Blu-ray rezače.

Rad u bežičnoj mreži je naravno prisutan u formi 802.11a/g/n kompatibilnog čipa koji je napravio ili Dell ili Intel; ista tako prisutni su USB portovi velike brzine kao i FireWire, Bluetooth i čitač kartice za više formata. Pošto je Precision M6300 pre svega poslovni laptop, Dell je takođe uključio brojne bezbednosne funkcija kao što su opcioni UPEK čitač otiska prsta. “Potrošači kupuju radne stanice zato što su im potrebne maksimalne performanse koje će odraditi povereni im posao”, rekao je Dell Product Group VP Vivek Mohindra. “M6300 je idealan za potrošače koji žele da pokrenu zahtevne profesionalne programe bez obzira gde se nalaze”.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272