Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Dell-ovi Linux računari u Evropi

Nakon teške odluke da prodaje računarske sisteme sa unapred instaliranom verzijom Ubuntu operativnog sistema u Sjedinjenim Državama, Dell je proširio svoju liniju računara koji koriste Linux i na Evropu. Kompanija će uskoro izdati Linux zasnovane desktop i laptop računare u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, kako navodi sajt vnunet.com. Ova odluka dolazi nakon odličnog uspeha Linux računara u SAD-u i nakon što je još jedan važan proizvođač računara i prodavac, Acer, rekao da u Evropi nisu potrebni Linux zasnovani računari (Acer je izdao Linux laptop u Aziji, ali je rekao da nema potražnje za takvim sistemom u Velikoj Britaniji). Bez obzira na to, Dell će izdati Inspirion 6400n desktop računar i Inspirion 530n notebook po ceni od 658 dolara i 798 dolara. Pored besplatnog operativnog sistema otvorenog koda koji će biti instaliran na ovim računarima, Dell je odlučio da stavi i neke programe za osnovnu upotrebu, kao što je OpenOffice produktivni paket i druge programe kao što su klijenti za email i brzo slanje poruka, organizatore za fotografije i multimediju i kao i druge programe za pregledanje i Web pretraživače.

Ono što Dell kompaniju čini šampionom u pokretu programa otvorenog koda je činjenica da će Dell ponuditi podršku kupcima i za hardver i za softver, što je prošireno na instalacije programa, mrežnu konfiguraciju i savete sa osnovnu upotrebu. Za druge, naprednije servise sa podrškom potrebna je plaćena prijava u Canonical kompaniji koja trenutno razvija i podržava Ubuntu distribuciju.

Nakon Linux zasnovanih desktop i laptop avantura koje su počele prošlog maja, direktori Dell kompanije su odbili da imenuju precizni broj prodatih Linux sistema, ali su rekli da su brojevi dovoljno visoki da zadovolje ekspanziju na evropsko tržište. Uspeh Linux zasnovanih računara je doveo do toga da je Dell rekao da mogu bez problema da prošire svoju aktuelnu ponudu na čitav svet.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272