Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Dell nudi da ukloni Windows sa svojih laptopa

Ovo nije problem sa kojim se svi susreću ali siguran sam da postoji mnogo korisnika među vama koji su kupili laptop u zadnjih nekoliko godina i pomislili: "Ali ja već imam kopiju Windows-a XP...". E pa, Dell je konačno uslišio zahteve većine.

Dell je po prvi put objavio da će operativni sistem njihovih laptopova – biti opcioni. Ova odluka će stupiti na snagu u kompanijinoj Latitude n-Seriji u Sjedinjenim američkim Državama a onda će se početi primenjivati širom planete.

Interesantno je da Dell ovu promenu strategije pripisuje "IdeaStorm" web sajtu koji je lanisran prošle nedelje. IdeaStorm je interaktivni forum na kojem javnost može da izlaže svoje ideje i mišljenja, a najpopularnije ideje se postavljaju na prvu stranicu i razmotriće ih sama kompanija.

Isporučivanje laptopa bez Windowsa je zahtev koji je bio ubedljivo najmasovniji, što je dovelo do promene strategije od strane Dell-a. Još je intrigantnije da je sledeći najpopularniji zahtev bio da na laptopove bude instaliran Linux operativni sistem, ali Dell je majstorski izbegao tu činjenicu izjavivši da korisnici ne mogu da se odluče koju verziju Linuxa bi želeli.

 

 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272