Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Diamond Multimedia je izdao Radeon HD 2900XT od 1GB

Čak i ako ne volite da se takmičite i srećni ste tamo gde se nalazite, nije loše s vremena na vreme doći do mesta br. 1. Naročito ako niste veliki igrač. Kao što se ispostavilo, to je ista logika koja je vodila momke iz Diamond Multimedia-e ka odluci da izdaju prvu video karticu Radeon HD 2900XT od 1GB. Evidentno je da izdanje takvog 3D monstruma ne može da prođe nezapaženo tako da je Diamond Multimedia izdala prilično obiman dokument koji detaljno opisuje sve osnovne aspekte koji se odnose na ovaj model.

“Diamont Multimedia-ina nova grafička kartica je osnova cele nove generacije ATI Radeon grafičkih kartica. Moć procesiranja od 700 miliona tranzistora sa Dynamic Game Computing tehnologijom koja je dizajnirana da oslobodi ceo potencijal DirectX 10 za sve akcije, efekti od kojih će vam pasti vilica do zemlje i spektakularne performanse za kojima žude entuzijasti. Sa drugom generacijom ujedinjene arhitekture, ultra širokim 512-bitnim memorijskim interfejsom i integrisanom CrossFire skalabilnošću koja isporučuje zadivljuću brzinu sa nečuvenim vizuelnim kvalitetom i velikim potencijalom. A sa ugrađenim HDMI i višekanalnim 5.1 surround audiom, Diamond Radeon HD 2900XT od 1GB isporučuje ultimativno HD Gaming iskustvo”.

Međutim, ja baš i nisam toliko zadivljen pošto sumnjam da će sva ta snaga biti dovoljna da prebaci 8800 Ultra-u ali će dolazak 1GB 2900 serije biti dobra stvar za ATI/AMD. Baš kao i njegov brat 512MB GDDR3 novi HD 2900 XT isto tako dolazi sa punom podrškom za 128-bit HDR i 24X CFAA kao i HDMI sa 5.1 audio izlazom. Čipset je identičan sa referentnim R600 modelom ali će verovatno biti klokovan na više od 740MHz (što je standardna vrednost za 512MB HD 2900 XT).

Kao i za GDDR4 čipove, kompanija ne specifikuje aktuelne klokove ali tvrdi da će oni isporučivati podatke brzinom od 146GB/s. To će vam dati oko 2.28GHz DDR brzine (1.14GHz stvarnog kloka). Diamond Multimedijina kartica će se pojaviti na tržištu 14. juna. Ako je želite, za nekoliko dana imaće je VelocityMicro, Falcon North West i Vigor Gaming.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272